Računalništvo, telefonija
Telefonija
14.03.2024 07:00

Deli z drugimi:

Share

Ko »izklopite« moteče zvoke mestnega vrveža

V mestnem vrvežu se odpirajo vrata številnim priložnostim, vendar se ob tem srečujemo tudi z izzivi. Prometno gnečo, hitrim tempom življenja in predvsem hrupom, ki seže v višave.

Neželeni zvoki so postali neločljiv del sodobnega življenja. Posebej v natrpanih urbanih središčih. Ne pustijo nam spati, povzročajo glavobol, motijo počitek, preprečujejo koncentracijo in slabo vplivajo na naše zdravje. Vas zanima, kateri zvoki, s katerimi se srečujemo praktično vsak dan, so najbolj nevarni?

Nadležno oglašanje alarmov

Zvok alarmov v avtomobilih, ki prežene tatove, je postal dvorezni meč. Čeprav lahko odvrne morebitne nepridiprave, je hkrati postal tudi naša največja nadloga. To še posebej drži, ker se vse prepogosto sprožijo lažni alarmi, na primer zaradi bližajočega se grmenja ali drugih nenadnih zvokov.

Nepričakovane jutranje budnice

Ko zvoki gradbišča postanejo zgodnja ponedeljkova jutranja budnica, se zaveste, kako zelo si želite čim prej priti v pisarno. Vendar pa je še hujše, ko se sosed odloči za hrupno preurejanje svojega stanovanja.

Z jokom nam želi nekaj povedati

Zelo cenimo otroški jok in razumemo, da je to njihov način komuniciranja s svetom okoli sebe. Spodbudi nas, da se osredotočimo na njihovo potrebo in storimo vse, kar je v naši moči, da bi otroka pomirili in ga spravili v udobno stanje. A jok je lahko tudi moteč.

Tuljenje motorjev in škripanje zavor

Gneča na ulicah je neizogiben del vsakega mesta. Poleg izgubljenega časa v prometnih zastojih se srečujemo tudi z večjim hrupom. Glasni motorji niso redkost, poleg tega pa se pogosto slišita stalno speljevanje in zaviranje, občasno pa tudi nepotrebno hupanje.

Hrup iz tisočerih grl

En sam človek ne ustvari veliko hrupa, razen če kriči. Toda ko imamo na stotine ljudi, ki hodijo, govorijo in opravljajo svoje vsakodnevne dejavnosti, je to povsem druga zgodba. Hrup postane tako glasen, da se komajda lahko normalno pogovarjamo!

Napredno odpravljanje hrupa

Odpravljanje hrupa je zaradi tega vse bolj pomembna funkcija sodobnih brezžičnih slušalk. Vendar ne odpravljajo vse nadležnih zvokov enako učinkovito. V tem po zaslugi treh visoko občutljivih mikrofonov in algoritmov umetne inteligence izstopajo slušalke Huawei FreeBuds Pro 2, saj so sposobne nadležne zvoke zmanjšati za kar 47 decibelov.

Nova tehnologija za odpravljanje hrupov pri klicih temelji na sistemu s 4 mikrofoni in edinstvenih algoritmih Huaweieve globoke nevronske mreže (DNN). To pomeni, da lahko slušalke natančno zaznajo človeške glasove, hkrati pa izboljšajo odpravljanje hrupa, tako da izkusite čisto kakovost zvoka pri glasovnih ali video klicih, ne glede na to, kje ste. Z novo, proti vetru odporno zasnovo, slušalke poskrbijo za učinkovito zmanjšanje hrupa vetra. V kombinaciji z inteligentnimi algoritmi tako omogočajo odlično kakovost klicev tudi ob močnem bučanju vetra.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei FreeBuds Pro 2

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,