Telefoni
18.10.2011 16:40

Deli z drugimi:

Share

Ko Android telefon postane netbook

Lapdock 100 ponuja zaslon velikosti 10,1 palcev in HD sliko z ločljivostjo1366 × 768 slikovnih točk.
Lapdock 100 ponuja zaslon velikosti 10,1 palcev in HD sliko z ločljivostjo1366 × 768 slikovnih točk.

Motorola je napovedala izid naprave Lapdock 100 “docking postaje”, ki pa ni nič novega, glede na to da jo ponujajo že številni drugi proizvajalci. No, na Motorolino verzijo bo mogoče priklopiti Motoroline pametne telefone Photon 4G, ATRIX in Droid Bionic, ki se bodo s pomočjo priklopne postaje pretvorili v netbooke.

Lapdock 100 ponuja zaslon velikosti 10,1 palcev in HD sliko z ločljivostjo1366 × 768 slikovnih točk, klasično in učinkovit QWERTY tipkovnico, s katero bo upravljanje mobilnih naprav vsekakor veliko lažje. Baterija v priklopni postaji bo zdržala do 5 ur neprekinjenega delovanja, katera lahko po potrebi tudi polni baterijo pametnega telefona. Da bo vse delovalo tako kot treba, bo poskrbela Motorolina Webtop aplikacija, ki na operacijskem sistemu Android, omogoča resnično PC funkcionalnost. Zanimivo je dejstvo, da sta v sam sistem vgrajena tudi spletni brskalnik Firefox in prav poseben Motorolin file manager (program za delo z datotekami). Pri Motoroli so potrdili, da bo nov dodatek kompatibilen tudi z nekaterimi prihajajočimi Android telefoni. Omenimo še dejstvo, da sta na njem 2 USB priključka, stereo zvočniki, njegova teža pa znaša slab kilogram.

Motorolin Lapdock 100 bi se naj na prodajnih policah znašel že prihodnji teden in sicer po ceni 500 ameriških dolarjev. In še nasvet. Za ta denar (ali celo manj) lahko kupite že “pravi” netbook z “pravim” operacijskim sistemom (Windows 7) , na katerega bo verjetno veliko bolj prijetno delati. Toda ni dvoma, da se bodo našli kupci tudi za to napravo, konec koncev je potrošniški trg zabavne elektronike ogromen.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku