Življenjski slog
Poslovne rešitve
08.06.2022 12:33
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako lahko klimatska naprava brez neprijetnega pihanja še vedno hladi prostore?

Klima oziroma klimatska naprava je na seznamu najpomembnejših izumov sodobne družbe. Se ne strinjate?
Foto: enaA
Foto: enaA

Koliko stopinj je trenutno v vašem kraju? Pri nas smo v času pisanja ob 14:00 izmerili peklenskih 31°C. Ne gre za absoluten temperaturni rekord, vendar vseeno ne bi priporočali, da bi v tem vremenu sprehajali psa ali pa se neposredno dlje časa zadrževali na soncu. Še posebej pa bi se izogibali zaprtih prostorov, vključno z avtomobili, ki pri teh temperaturah postanejo smrtonosni.

Čeprav je zunaj 31°C, na našem čelu ni niti kapljice znoja in naš nivo stresa je normalen. Nismo razdraženi, ker se lepimo na stole ali ker imamo občutek, da nam gori na podstrešju. In ne, nismo odprli vrat in oken ter tako ustvarili prepih. Kot prvo to ni učinkovita metoda za hlajenje (dobro za prezračevanje), in kot drugo bi bili primorani poslušati hrup iz drugih pisarn in ulice.

Zanašamo se seveda na klimatsko napravo, ki v ozadju potihoma (razen v turbo načinu) hladi naše pisarne. Zelo smo zadovoljni s trenutno klimatsko napravo, ima pa eno pomanjkljivost, ki si jo deli z večino klimatskih naprav na trgu – neprijetno hladno pihanje. Tako kot si v avtomobilu ne nastavimo ventilatorje, da neposredno pihajo v naš obraz, si tudi v notranjih prostorih tega ne želimo. Ko se to zgodi, je lahko zelo neprijetno. Večina klimatskih naprav ima možnost nastavljanja pozicije odprtine za pihanja, vendar to ni rešitev, ki bi popolnoma odpravila neprijetno pihanje. Veliko uporabnikov zato preprosto za nekaj časa raje izklopi klimo, čeprav to pomeni, da se bo prostor ponovno ogrel. S tem pa ustvarjamo neskončni cikel gretja in hlajenja, kar vpliva na energetsko učinkovitost klimatske naprave in posledično tudi na vaš račun za elektriko.

Predstavili smo problem, sedaj pa je čas za rešitev, ki so jo našli v Samsungovi delavnici. Skrivnost se skriva v zasnovi klimatske naprave Samsung WindFree.

Samsung WindFree – mikroskopska rešitev z velikim značajem

Univerzalni pravokotni zasnovi, kjer se na dnu nahaja odprtina za pihanje in na sprednji strani zaslon, je Samsung dodal še 23.000 mikroskopsko drobnih luknjic in tehnologijo WindFree. Skupaj poskrbita za nežno hladno pihanje po prostoru brez neprijetnega občutka mrzlega prepiha. Kako pa deluje tehnologija WindFree?

Postopek je podoben tradicionalnim klimatskim napravam. Pridete domov, takoj ko vstopite pa vas zadane val vročega zraka. Z daljinskim upravljalnikom vklopite klimatsko napravo in jo nastavite na močno pihanje. Ko ste zadovoljni s temperaturo, običajno dvignite odprtino za pihanje oziroma čelno stranico v višji položaj. S tem pa se pihanje ne ustavi. Po začetnem hitrem hlajenju klimatska naprava Samsung WindFree popolnoma zapre loputo in prostor hladi skozi mikroskopske luknje ter tako neslišno vzdržuje prostore na prijetni sobni temperaturi. Neprijetnega mrzlega občutka ni več.

Celoten postopek pa lahko opravite še preden stopite čez prag doma. Samsung WindFree podpira Wi-Fi upravljanje oziroma upravljanje preko namenske aplikacije SmartThings ter glasovno upravljanje. Vgrajena je tudi umetna inteligenca AI Auto Comfort, ki vam bo priporočala najboljše nastavitve. AI samodejno analizira prostorske pogoje in vaše vzorce uporabe ter tako optimizira različne načine delovanja. Glede na izbrano temperaturo samodejno preklopi na najustreznejši način in s tem ohrani optimalne pogoje za delovanje klimatske naprave.

Tudi ponoči je prostor pokrit s hladno odejo. Ko je čas za spanje, vklopite način Good Sleep, ki ustvari popolne pogoje za spanje brez neprijetnega mrzlega prepiha.

Hladi, greje in ščiti pred bakterijami

Zmogljivost gretja in hlajenja klimatske naprave Samsung WindFree se ustavi pri 3,5 kW, obenem pa ohrani visoko energetsko učinkovitost (A+ pri gretju in A++ pri hlajenju). Klima je opremljena tudi s posebnim filtrom Easy Filter Plus, ki se nahaja na vrhu naprave. Njegova naloga je ščititi izmenjevalec toplote pred umazanijo, protibakterijski vrhnji sloj pa preprečuje vstop nevarnih kontamintantov, ki se prenašajo po zraku.

Ima pa tudi funkcijo Auto Clean, ki po koncu delovanja naprave v treh korakih posuši izmenjevalnik toplote.

Klimatska naprava uporablja R32 hladilno tekočino naslednje generacije, ki pomaga ohraniti ozonski sloj. Prav tako je njen vpliv na okolje manjši v primerjavi s klasičnima hladilnima tekočinama R22 in R410A.

Kje kupiti klimo Samsung WindFree?

Ponudnikov je veliko, najboljšo ponudbo pa boste našli na spletni strani enaA.com, kjer je v ugodno ceno vključena tudi montaža. Po nakupu boste po pošti dobili klimo, kmalu zatem pa tudi klic monterjev, s katerimi se boste dogovorili za točen datum montaže.

Samsung WindFree pa ni edina klima, v katero so vključili tudi montažo. Ostale klimatske naprave z montažo si lahko ogledate tukaj.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več