Računalništvo, telefonija
30.01.2019 06:22
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Klavrni konec za Facebook Moments. Kaj smo s tem izgubili?

Mobilna aplikacija Facebook Moments nam bo na voljo le še do 25. februarja letos.
Mobilna aplikacija Facebook Moments nam bo na voljo le še do 25. februarja letos.

Mobilna aplikacija Facebook Moments nam je na voljo že kar nekaj let, njen ključni namen pa je razvrščanje fotografij glede na to, katere osebe so na njih. To pomeni, da so nam na voljo tudi tiste fotografije, ki jih sami nismo zajeli. V primeru fotografije, ki jo je posnel vaš prijatelj, na kateri Facebook prepozna vaš obraz, se ta fotografija znajde v naši zbirki. Enako velja za naše fotografije s katerimi smo posneli prijatelje. Na ta način se s strani vseh udeleženih uporabnikov oblikujejo tako imenovani »momenti« v času in ravno v ta namen je aplikacija bila pripravljena.

Kot vse kaže so se pri podjetju Facebook pri zasnovi mobilne aplikacije Facebook Moments nekoliko ušteli, saj uporabniki družbenega omrežja Facebook nad njo niso pretirano navdušeni. Delež uporabnikov namreč bliskovito upada, razvoja pa praktično ni. Zato ne preseneča, da so pri podjetju Facebook sprejeli odločitev, da 25. februarja letos storitev Facebook Moment enostavno ukinejo. Kljub temu so bodo pri podjetju Facebook še vedno zavzemali za to, da bodo uporabnikom ponudili možnosti shranjevanja svojih spominov, a bodo za to zagotovili drugačna spletna orodja.

Uporabniki mobilne aplikacije Facebook Moments imajo le še do maja letos čas, da prenesejo vsebino iz nekdaj priljubljene spletne storitve, nato bodo vsi podatki samodejno izbrisani. To lahko uporabniki opravijo preko spletne povezave https://www.facebook.com/moments_app/export. Uporabniki lahko fotografije naložijo v album v domači aplikaciji družbenega omrežja Facebook ali jih preprosto shranijo v pomnilnik mobilne naprave.


Prijavi napako v članku