Triki in nasveti
05.07.2006 20:05
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kje je administrator?

Ko se prijavljamo v Windows XP, se prijavljamo s svojim uporabniškim imenom, tako da kliknemo svojo ikono ob imenu in vpišemo geslo. V tem načinu ne vidimo administratorskega računa, ki je seveda v ozadju prisoten. Če se želimo prijaviti v Windows XP kot administrator, moramo v tem primeru dvakrat pritisniti Ctrl + Alt + Del. Pokazalo se bo klasično Ctrl-Alt-Del prijavno okno, kjer za uporabniško ime vpišemo Administrator, spodaj pa geslo.
Ta postopek velja za Windows XP Professional. Za Windows Home Edition velja, da se kot nativni administrator lahko prijavimo samo v varnem načinu (Safe Mode).
Če pa želimo, da je administratorski račun vedno prisoten na pozdravnem zaslonu kot ena od ikon z imenom, moramo malce popraviti register. Odpremo Registry Editor: Start > Run > regedit. Podamo se po poti HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Winlogon SpecialAccounts UserList. V desnem delu okna zapazimo postavko Administrator in ji dodelimo vrednost 1. Tako lahko prikažemo ali skrijemo (vrednost 0) katerokoli uporabniško ime v seznamu.


Prijavi napako v članku