Tablični računalniki
21.11.2020 11:00

Deli z drugimi:

Share

Kateri iPad kupiti v letošnjem letu?

Kateri iPad kupiti v letošnjem letu?
Kateri iPad kupiti v letošnjem letu?

Ni ravno veliko dvoma o tem, da je Applov iPad najbolj popularna tablica vseh časov, poleg tega pa je ta verjetno tudi najboljša. Ne glede na to se je, ker Apple praktično vsako leto posodablja serijo iPadov, težko odločiti, ko izbiramo med bogato ponudbo modelov. Zato smo za vas pripravili seznam najboljših iPadov v letošnjem letu in upamo, da vam bomo s tem pomagali pri lažji odločitvi.

S pomočjo testov tehnološkega spletnega portala Digital Trends smo najboljše iPade razvrstili v kategorije. Tako imamo na primer najboljši iPad med vsemi, najboljši cenovno ugoden iPad, najboljši iPad z manjšim ekranom itd.

Hiter pregled najboljših iPadov:

Najboljši iPad: Apple iPad Pro (11-inčni)

Zakaj kupiti tega? iPad Pro je trenutno najboljši iPad na trgu, saj nudi vrhunsko zmogljivost in učinkovitost delovanja.

Za koga je primeren? Za vse, ki tablico uporabljajo redno, vsak dan, za službene namene, za vse kretivce in vse ostale, ki preprosto želijo imeti samo najboljše in so za to pripravljeni tudi plačati nekaj več.

Cena? (preračunanih 633 evrov) $750 – AMAZON

Celotna recenzija tablice iPad Pro


iPad z najboljšim razmerjem med ceno in učinkovitostjo: Apple iPad Air (2020)

Zakaj kupiti tega? iPad Air ponuja ključne lastnosti modela Pro in je hkrati slabih 200 evrov cenejši.

Za koga je primeren? Za vse, ki iščejo tablico srednejga cenovnega razreda, ki je še vedno zelo zmogljiva.

Cena? (preračunanih 505 evrov) $599 – AMAZON

Celotna recenzija tablice Apple iPad Air (2020)


Najboljši cenovno ugoden iPad: Apple iPad (2020)

Zakaj kupiti tega? iPad je zelo uporaben, zmogljiv in zanesljiv, poleg tega pa cenovno najbolj dostopen med vsemi na našem seznamu.

Za koga je primeren? Za vse, ki iščejo tablico in hkrat ne potrebujejo maksimalne zmogljivosti.

Cena? (preračunanih 303 evrov) $359 – AMAZON

Celotna recenzija tablice Apple iPad (2020)

Najboljši iPad z manjšim ekranom: Apple iPad Mini 5

Zakaj kupiti tega? iPad Mini je solidna, majhna tablica, katero brez težav nosimo povsod s seboj.

Za koga je primeren? Za vse, ki iščejo manjšo tablico.

Cena? (preračunanih 320 evrov) $379 – AMAZON

Celotna recenzija tablice Apple iPad Mini 5

Najboljši iPad z večjim ekranom: Apple iPad Pro (12,9-inčni)

Zakaj kupiti tega? iPad Pro je izjemno zmogljiv in opremljen z ogromnim ekranom.

Za koga je primeren? Za igralce iger, napredne uporabnike in kreativce.

Cena? (preračunanih 800 evrov) $950 – AMAZON

Celotna recenzija tablice Apple iPad Pro

Stvari, na katere moramo biti pozorni, ko kupujemo iPad

Podobno kot iPhoni, so iPadi kakovostne naprave, ki bodo med nami še kar nekaj časa – vsaj, če jih primerjamo z ostalimi tablicami. Apple bo redno skrbel za posodobitve programske opreme, kar pomeni, da je tablica, ki jo kupimo danes, naložba na dolgi rok.

Če prvič kupujete iPad – ste pa do zdaj že uporabljali iPhone – boste hitro ugotovili, da je iPadOS skoraj identičen operacijskemu sistemu iOS. Glavna razlika med obema sistemoma je ta, da je iPadOS v večji meri narejen za večopravilnost. Tukaj mislimo predvsem na lastnosti, kot sta Split View in Slide Over, ki omogočata lažje upravljanje dveh aplikacij hkrati. Še ena razlika pa je recimo ta, da je iPadOS-ov Safari v določenih primerih bolj odziven in hitrejši, kot Safari v sistemu iOS.

Če prvič kupujete iPad in ste do zdaj bili navajeni na Android, boste verjetno na začetku imeli nekaj težav oz. se boste morali navaditi na specifike sistema iPadOS. Ob tem pa vseeno velja izpostaviti, da je ena ključnih konkurenčnih prednosti iPadOS-a (in iOS-a) enostavnost. Operacijski sistem je narejen logično, strukturirano in medtem ko se nekateri sicer pritožujejo nad mankom možnosti personalizacije, je varnost in kohezija tisto, kar na koncu odtehta prej izpostavljeno pomanjkljivost.

Še ena pomembna stvar, ki jo velja omeniti je, da tisti uporabniki, ki na iPad prihajajo iz Androida, morda ne bodo mogli prenesti vseh podatkov na novi iPad. Apple pravi, da je možno prenesti stike, zgodovino sporočil, fotografije in videe kamere, spletne zaznamke, e-mail račune in koledar, medtem ko vseh aplikacij ne bo možno prenesti.

Ali lahko iz iPada tiskamo?

Da, tiskanje iz iPada je možno. Na tej povezavi najdete vodnik.

Ali lahko na iPadu opravljamo klice?

Tablice seveda niso pametni telefoni, vseeno pa lahko z iPadi opravljamo klice. Lahko uporabimo “Wi-Fi” klice, ali pa kupimo iPad s podporo mobilnim podatkom. To posledično pomeni dodatnih 130 evrov. Tretja opcija pa je vedno bolj popularni FaceTime, ki nam omogoča, da opravljamo video ali avdio klice.

Lahko preko iPada pošiljamo tekstovna sporočila?

Da, uporabljamo lahko aplikacijo iMessage, je pa res, da lahko sporočila na tak način pošiljamo samo drugim iOS napravam ali Mac računalnikom. Seveda pa je tudi na tem področju serija “third-party” aplikacij, ki nam na iPadu omogočajo pošiljanje sporočil.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku