Računalništvo, telefonija
30.11.2018 08:08
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kateri dodatek za tvojo najljubšo napravo ti še manjka?

Kateri dodatek za tvojo najljubšo napravo ti še manjka?
Kateri dodatek za tvojo najljubšo napravo ti še manjka?

Vsi imamo v lasti vedno več elektronskih naprav in gadgetov. Da bi jih izkoristili čim bolje, smo pripravili seznam dodatkov zanje s katerimi lahko izkoristiš polni potencial svojega mobilnega telefona, prenosnika ali tablice.

Za mobilni telefon
Ko govorimo o dodatkih za naše naprave verjetno najprej pomislimo na neštete pripomočke, s katerimi lahko izkoristimo polni potencial naših mobilnih telefonov. Prva obvezna oprema so zagotovo kvalitetne slušalke za mobilni telefon. Vedno bolj priljubljene so brezžične bluetooth slušalke, ki so super rešitev za tiste, ki se veliko ukvarjate s športom ali pa se ne marate zapletati v kable. Za vsak slučaj si omislite takšne, ki so vodoodporne, pred uporabo pa jim nikakor ne pozabite napolniti baterij. Če svojo glasbo raje poslušate na ves glas bodo odlična izbira bluetooth zvočniki – ti obstajajo v različnih barvah, oblikah in cenovnih razredih, tako da zagotovo najdete primernega zase.

Če imaš primeren telefon in dovolj zavozlanih kablov polnilca, razmisli še o brezžični polnilni postaji. Te so danes prilagojene tudi za hitro polnjenje, omogočajo pa tudi polnjenje telefonov v ovitku, tako da so res priročne. Za tiste, ki se bolj kot za stil zanimate za zaščito svojega mobilca, pa bodo verjetno najbolj zanimive zaščitne folije in ovitki ter etuiji. V tvojem predalu pa nikakor ne smejo manjkati še različni kabli in pretvorniki, ki bodo omogočali da svoj telefon priključiš in povežeš z drugimi napravami.

Za prenosni računalnik
Prenosni računalniki so postali obvezna oprema za študente in poslovneže, njihovo priročnost pa spoznavamo tudi ostali. Z različnimi dodatki za prenosnike lahko svoje delo in igranje na laptopu naredite še bolj produktivno in udobno. Glavni dodatki so seveda primerne torbe – priporočamo nahrbtnike v katere lahko enostavno pospravimo računalnik z vsemi kabli in dodatki, ki jih potrebujemo.

Med glavnimi dodatki za tvoj prenosnik je še kvaliteten zunanji disk, na katerem lahko zbiraš vse svoje pomembne dokumente in projekte ali pa ga zapolniš z varnostnimi kopijami najlubših slik in glasbe. Priporočamo takšnega s povezavo USB 3.0 in kapaciteto vsaj 1TB, saj z višjo kvaliteto datotek te tudi zasedejo vedno več prostora.

Za tiste, ki imate težave s pregrevanjem prenosnika ali pa ga radi uporabljate kar na kavču in ga držite v naročju, je pomemben še podstavek. Ti imajo lahko tudi hladilno funkcijo in omogočajo udobno rabo računalnika, hkrati pa podaljšujejo njegovo življenjsko dobo, saj preprečujejo pregrevanje.

Za tablični računalnik
Med dodatki za tablične računalnike prednjačijo različni ovitki, folije in torbice s katerimi svojo tablico dobro zaščitimo in hkrati personaliziramo. Tablice ne slovijo po velikosti spomina, zato je tudi tu dobra ideja, da imaš pri roki še zunanji disk – zdaj lahko izbiraš celo med brezžičnimi! Med dodatki za tablice lahko najdeš tudi različna stojala, ki ti omogočajo prilagojeno postavitev naprave, za lažje upravljanje pa razmisli o pisalu s katerim lahko na tablici tudi rišeš in ustvajaš.

Če tablico uporabljaš namesto laptopa in jo nosiš na predavanja ali v službo, ti bo prav prišla še tipkovnica, ki jo lahko enostavno priključiš na svojo napravo in tako dobiš funcionalnost prenosnega računalnika. Tistim, ki ste veliko na poti, bo prav prišla še prenosna zunanja baterij, ki omogoča, da svojo napravo uporabljaš dlje časa in se tako nikoli ne znajdeš v zadregi s prazno baterijo.

Pred vsakim nakupom dodatkov pa ne pozabi– preden se odločiš za izdelek obvezno preveri ali je kompatibilen s tvojo izbrano napravo in bo ustrezal tvojemu načinu uporabe.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku