Telefoni
17.02.2018 16:22
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung predstavil novi Galaxy S9 s kar štirimi videoposnetki!

Od novega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S9 lahko pričakujemo veliko!
Od novega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S9 lahko pričakujemo veliko!

Glavna zvezda letošnjega mednarodnega sejma mobilne telefonije naj bi bil Samsungov pametni mobilni telefon Galaxy S9, ki naj bi predstavljal neposredno konkurenco Applovemu telefonu iPhone X. Podjetje Samsung bo novost predstavil 25. februarja letos in sicer ob šesti uri popoldan po slovenskem času. Po do sedaj znanih informacijah bosta v okviru posebnega dogodka predstavljeni dve različici novosti.

Manjši Galaxy S9 naj bi razpolagal s kakovostnim zaslonom s 14,7-centimetrsko (5,77-palčno) diagonalo, večji model Galaxy S9 + pa naj bi za prikazovanje slik ponujal 15,8-centimetrski oziroma 6,22-palčni zaslon. Pri manjšem modelu bo strojna oprema obsegala še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in baterijo s kapaciteto 3.000 miliamper ur. Večji model se bo lahko pohvalil s kar šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in baterijo zmogljivosti 3.500 miliamper ur. Model Galaxy S9 + naj bi bil opremljen z dvema digitalnima fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, medtem ko bo manjši model Galaxy S9 razpolagal zgolj z eno kamero, ki pa bo vseeno omogočala zajem kakovostnih posnetkov.

Da bi bilo čakanje na novi Galaxy S9 prijetnejše, je podjetje Samsung javnosti razkrilo kar štiri videoposnetke, ki prikazujejo glavne značilnosti novosti. Prvi videoposnetek (https://youtu.be/D-EcyYkv-mU) prikazuje nov način počasnega snemanja z digitalnim fotoaparatom nove generacije, ki naj bi omogočal zajem do 480 sličic na sekundo, in sicer tako v visoki ločljivosti kot tudi polni visoki ločljivosti. Iz drugih dveh posnetkaov (https://youtu.be/JRncyWWBbQY in https://youtu.be/GFNwvbgJUlE) je razvidna možnost odpiranja zaslonke novega digitalnega fotoaparata, ki naj bi omogočala zajem kakovostnih videoposnetkov celo ponoči. Zadnji videoposnetek (https://youtu.be/GthDneoSuSI) pa prikazuje možnost uporabe novih emojev, ki jih bo mogoče uporabiti neposredno v zajetih fotografijah.


Prijavi napako v članku