Računalništvo, telefonija
03.05.2011 06:44
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kam na tedenski dopust? V vesolje!

Za nepozaben polet v vesolje bo potrebno odšteti »le« preračunanih 100 milijonov evrov.
Za nepozaben polet v vesolje bo potrebno odšteti »le« preračunanih 100 milijonov evrov.

Poletje je vse bližje, vi pa še vedno ne veste kam bi šli na težko zaslužene počitnice? Še niste pobrskali po ponudbah turističnih agencij in enostavno ne veste, kaj bi? Brez skrbi. Če obožujete vesolje in ste za počitnice pripravljeni odšteti vsaj preračunanih 100 milijonov evrov, vam bo na pomoč priskočilo podjetje Space Adventure.

Podjetje Space Adventure, ki se je pred časom z rusko vesoljsko agencijo dogovorilo, da bodo spet obnovili polete na mednarodno vesoljsko postajo, bo poskrbelo za vaše nepozabne počitnice. V ruskih vesoljskih plovilih Sojuz vas bo namreč odpeljalo v vesolje, in to vse do Meseca oziroma Lune. Tu ne boste le videli površino Lune z razdalje slabih 100 kilometrov, ampak boste ena od 27 oseb, ki so doslej videle Zemljo iz vesolja.

Rezervacijo poleta v vesolje lahko opravite na spletni strani http://goo.gl/nc91L. Z rezervacijo je potrebno pohiteti, saj lahko polet zaradi nezadostnih prijav prestavijo za nedoločen čas. Naj tu za konec kot zanimivost dodamo, da je bil zadnji turist v vesolju Kanadčan Guy Laliberte, milijarder in ustanovitelj podjetja Cirque du Soleil. Ta se je vrnil na Zemljo oktobra 2009 po enajstdnevnem bivanju v vesolju. Kot prvi turist je v vesolje odpotoval Denis Tito daljnega leta 2001. Do danes mu je skupno sledilo sedem vesoljskih turistov.


Prijavi napako v članku