Triki in nasveti
28.10.2012 07:34
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako v Google Chromu povečati spletne strani?

Na brskalniku Chrome 21 lahko uporabljamo spletne kamere in mikrofone brez nameščanja programskih dodatkov.
Na brskalniku Chrome 21 lahko uporabljamo spletne kamere in mikrofone brez nameščanja programskih dodatkov.

Google Chrome je vodilni spletni brskalnik, saj je varen, zanesljiv, hiter ter povsem prilagodljiv željam in potrebam uporabnikov. Če vas med brskanjem po spletu moti, da so spletne strani premajhne in imate zaradi tega težave pri branju besedil, nič zato. Spletni brskalnik Google Chrome ima namreč rešitev tudi za to težavo.

Spletne strani lahko povečamo na dva načina. Prva možnost je ta, da pritisnemo in držimo gumb »Ctrl« ter spletno stran povečamo s koleščkom miške (proti zgornjemu kotu). Za naprednejšo in trajno povečavo velikosti spletne strani pa kliknemo najprej na gumb »Prilagodite in nadzirajte Google Chrome« oziroma »Costumize and Control Google Chrome« ter izberemo možnosti »Nastavitve« oziroma »Settings«.

Ko se nam odprejo nastavitve, v njih poiščemo povezavo »Prikaži dodatne nastavitve …« oziroma »Show advanced settings …« in kliknemo nanjo. Tu je potrebno še poiskati funkcijo »Spletna vsebina« oziroma »Web content« ter nastaviti povečavo v oknu »Povečava strani« oziroma »Page zoom«. Spletne strani lahko povečamo celo do 500 % oziroma zmanjšamo 25 %. Nastavitve spletnega brskalnika Google Chrome se vam bodo shranile samodejno.

Učinek povečave oziroma pomanjšave bo v spletnem brskalniku Google Chrome viden takoj. Če nam sprememba ne bo všeč, lahko zadevo takoj povrnemo v začetno stanje. V primeru neprevidnih težav se po pomoč in nasvete lahko vedno zatečete še na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku