Življenjski slog
20.06.2024 07:30

Deli z drugimi:

Share

Kako sanirati kapilarno vlago brez gradbenih posegov?

Kapilarna vlaga je lahko velika težava za vsako (predvsem starejšo) stavbo. Če se pojavi v zidovih ali tleh, lahko povzroči vsaj neprijeten vonj, naslednji korak pa so plesen, odpadanje ometa in večja škoda na stavbi. Kaj pa sploh je kapilarna vlaga?

Problem kapilarne vlage je pogost pri vseh starejših hišah, ki imajo poškodovano oziroma dotrajano hidroizolacijo. Zato vlaga skozi razpoke vdira v stene zgradbe, voda pa potuje tudi po kapilarah. Pojav kapilarne vlage je torej najbolj pogost tam, kjer hidroizolacije ni ali je bodisi dotrajana bodisi poškodovana.

Kakšni so znaki/posledice kapilarne vlage? Najpogosteje prve znake opazite tako, da se na mestu lušči barva, odpada omet ali iz zidu izhaja soliter.

Kako se učinkovito lotiti kapilarne vlage?

Kapilarna vlaga je v pritličju stavbe lahko tudi razlog za plesen, zato jo je – v kolikor opazimo prve znake – pametno zatreti že zaradi preventive.

Z elektroosmozo lahko ustvarimo gibanje vode od pozitivnega električnega pola proti negativnemu. Ta enostaven pojav lahko uporabimo tudi za izsuševanje zidov. Na ta način vlagi v zidu obrnemo kapilarni tok in jo »prisilimo«, da spremeni smer in se začne pomikati nazaj v zemljo.

Kako to izvesti v praksi – ECOpulse sistem

Sanacija kapilarne vlage je torej zelo učinkovita s postopkom elektroosmoze, kar lahko dosežete s sistemom ECOpulse, ki za vedno izsuši zgradbo, preprečuje nastanek plesni in bakterij in podaljša življenjsko dobo zgradbe ter preprečuje pokanje sten.


ECOpulse sistem je namenjen sanaciji kapilarne vlage s postopkom elektroosmoze, pri čemer za to ne zahteva gradbenih posegov, kar je tudi ena večjih prednosti sistema.


ECOpulse sistem po vgradnji ne potrebuje vzdrževanja. Posebej primeren je tam, kjer je poseg v objekt onemogočen ali nedovoljen (spomeniško zaščitene stavbe, gradovi, cerkve …). Je inteligenten sistem, ki se v dobi digitalne tehnologije opira na analogne tehnike. Prav zato je ECOpulse sistem izjemno učinkovit pri odpravljanju kapilarne vlage, saj mu analogna tehnika omogoča prilagajanje frekvence in moči izsuševalnemu mediju.

Sistem je nagrajen z več nagradami za inovativnost in učinkovitost, kar dokazuje njegovo uspešnost.


Tokrat so za naše zveste bralce pripravili posebno ponudbo, in sicer priročnik, namenjen reševanju težav z vlago: Skrivnost suhih zidov

Temu dodajajo še kodo za 100 % popust na priročnik (priročnik vam podarijo, plačate le poštnino in stroške pakiranja 19,59+DDV 4,90€

Koda za 100% popust: RACNOVICE (vnesite, ko je izdelek dodan v košarico).


Kot smo že omenili, ECOpulse sistem uporablja tehnologijo pulzne resonančne elektroosmoze, s katero naprava sama poišče resonančno frekvenco izsuševalnega medija in s tem vpliva na kapilarno vlago, ki se vzpenja iz tal po stenah stavb, ter ji obrne kapilarni vlek oziroma ji spremeni smer. Zato se tudi zmanjša izločanje solitra oziroma kalijevega nitrata iz sten stavb.

ECOpulse sistem je zgrajen iz kakovostnih materialov in lahko deluje tudi v ekstremnih razmerah.

Morda še to – je okolju in ljudem prijazen in ne emitira nevarnih frekvenc, ne povzroča emisij, odpadkov, ki bi lahko škodovali naravi, ter nima negativnega vpliva na objekt ali okolico.

Če imate težave s kapilarno vlago in se želite znebiti teh težav enkrat za vselej, je ECOpulse sistem prava rešitev za vas.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem URSA.
Vas zanima več iz te teme?
kapilarna vlaga


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več