Računalništvo, telefonija
06.10.2016 14:10

Deli z drugimi:

Share

Kako resna je težava s slabo avtonomijo delovanja novega iPhona?

Avtonomija pametnega mobilnega telefona iPhone 7 je v primerjavi s konkurenco dejansko precej nižja.
Avtonomija pametnega mobilnega telefona iPhone 7 je v primerjavi s konkurenco dejansko precej nižja.

Nedavno so prvi lastniki pametnega telefona Apple iPhone 7 Plus javnost opozorili na to, da ko je ta izpostavljen programski obremenitvi, se iz ohišja slišijo čudni zvoki (bit.ly/Tezava-iPhone7). Takoj za tem so se pojavili uporabniki, ki so pri novincu opazili, da se pri uporabi zaslon obarva rahlo rumeno, kar zna biti v določenih primerih nekoliko moteče (bit.ly/iPhone-7-Zaslon). Pred kratkim pa so se na spletu pojavile še govorice, da je avtonomija delovanja pametnega mobilnega telefona iPhone 7 precej slabša od celotne konkurence.

To je raziskovalce britanske družbe Which? »spodbudilo« k temu, da so avtonomijo pametnega mobilnega telefona iPhone 7 primerjal z drugimi vodilnimi telefoni, in sicer Samsung Galaxy S7, HTC 10 in LG G5. Na slednjih je bil nameščen mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow, na pametnem mobilnem telefonu iPohone 7 pa je seveda bil nameščen najnovejši Applov operacijski sistem iOS 10. Pametni mobilni telefon iPhone 7 se je na testu zelo slabo odrezal, saj je pri preizkusu neprekinjenega telefonskega klica »zdržal« zgolj 712 minut, neposredni tekmec Samsung Galaxy S7 pa zdržal kar dvakrat več časa (1492). Absolutni zmagovalec testiranja pa je bil pametni mobilni telefon HTC10, saj je zdržal kar neverjetnih 1859 minut oziroma skoraj 31 ur.

Pri brskanju na svetovnem spletu, kjer so telefoni neprestano osveževali določeno spletno stran z uporabo mobilnega omrežja 3G, pa so bili rezultati nekoliko bolj izenačeni. Kljub temu pa jo je s 615 minutami najslabše ponovno odnesel pametni mobilni telefon iPhone 7. Zmagal pa je pričakovano pametni mobilni telefon HTC 10, in sicer s 790 minutami. Pametna mobilna telefona Samsung Galaxy S7 in LG G5 pa sta bila s 677 minutami oziroma 640 minutami v zlati sredini.


Prijavi napako v članku