Triki in nasveti
23.02.2015 10:34
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako prenosniku najenostavneje podaljšati avtonomijo delovanja?

Z enostavnimi prijemi lahko občutno podaljšamo avtonomijo delovanja prenosnega računalnika.
Z enostavnimi prijemi lahko občutno podaljšamo avtonomijo delovanja prenosnega računalnika.

Ko uporabljamo prenosni računalnik na terenu brez možnosti dostopa do električne vtičnice, je bistvenega pomena, da je njegova avtonomija delovanja čim daljša. Pogosto pa se zdi, da se baterija prenosnika prehitro izprazni in avtonomija delovanja je precej manjša od pričakovane. Na srečo pa lahko z relativno enostavnimi prijemi podaljšamo avtonomijo delovanja prenosnika, in sicer tudi za dobro uro. V nadaljevanju si poglejmo nekaj trikov, kako lahko z nekaj preprostimi triki podaljšamo avtonomijo delovanja prenosnega računalnika.

1. Zaprite vse nepotrebne programe in aplikacije, ki tečejo v ozadju. Veliko programov namreč pri delovanju porabi precej procesorske moči, kar posledično zmanjšuje avtonomijo delovanja prenosnega računalnika.

2. Zmanjšajte svetilnost zaslona. Večja ko bo svetilnost, manjša bo avtonomija.

3. Če se le da, pri delu s prenosnikom ne predvajajte glasbe oziroma imejte zvočnike izklopljene. Vgrajeni zvočniki so namreč zelo veliki porabniki baterije.

4. Izključite brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, ko nista v uporabi. Modula za brezžično povezavo namreč potrebujeta energijo za delovanje tudi v primeru, ko nista povezana z omrežjem oziroma mobilno napravo.

5. Na prenosniku vključite sistem za varčevanje z električno energijo oziroma Power Saving Mode. Varčevanje z električno energijo vključimo s klikom na ikono baterije v spodnjem desnem delu zaslona in izbiro Power Saver.

6. Da vam bo baterija prenosnika služila čim dlje, poskrbite, da prenosnik ni izpostavljen ekstremno nizkim ali visokim temperaturam ter da ga nimate neprestano priklopljenega na vir električne energije.


Prijavi napako v članku