Pametne ure
03.10.2023 15:47

Deli z drugimi:

Share

Kako lahko nosljive naprave pripomorejo k duševnemu ravnovesju?

Žal se v današnjem hitrem tempu življenja vse pogosteje srečujemo z različnimi motnjami duševnega zdravja. Stres, anksioznost, depresija ter težave s spanjem so za mnoge redni spremljevalci vsakdanjega življenja.

Skrb vzbujajoče dejstvo je, da naj bi depresijo, eno najbolj razširjenih psihičnih motenj, vsaj enkrat v življenju doživelo kar 25 % ljudi po vsem svetu. Ker vsa našteta neravnovesja ostajajo velik izziv sodobne družbe, je ključno najti učinkovite načine za merjenje ter spremljanje simptomov, ki jih spremljajo.

V svojih skromnih začetkih so nosljive digitalne naprave zmogle beležiti zgolj korake, prepotovano razdaljo ter porabljene kalorije, sedaj pa so sposobne zajeti vse bogatejši spekter parametrov. Več študij dokazuje, da podatki, zbrani s pomočjo nosljivih naprav, lahko prinašajo dragocene vpoglede v simptome psihičnih neravnovesij. Na primer, povečana telesna aktivnost in večja variabilnost srčnega utripa lahko nakazujeta znižano stopnjo depresije.

Nosljive digitalne naprave so tako postale nepogrešljivo orodje pri skrbi za naše celostno zdravje in dobro počutje. Z njihovo pomočjo lahko sedaj bolje razumemo dogajanje v nas, spremljamo pridobljene podatke ter ukrepamo, ko je to potrebno. S hitrim razvojem tehnologije pa je pričakovati, da bodo ti pametni digitalni spremljevalci še razširili svoje zmogljivosti na področju spremljanja zdravja.

Nosljive naprave za boljše razumevanje tesne povezave fizičnega in duševnega zdravja

Nosljive naprave omogočajo spremljanje številnih parametrov fizičnega stanja telesa, kot so srčni utrip, raven aktivnosti, spanje, telesna temperatura in še več. S tem nam omogočajo, da spremljamo svojo telesno kondicijo v realnem času ter sprejemamo bolj informirane odločitve glede našega življenjskega sloga.

Fizično in duševno zdravje sta tesno prepletena. Redna telesna aktivnost lahko omili anksioznost, depresijo in stres, ki ga povezujemo z več zdravstvenimi težavami. Nosljive naprave so sposobne prepoznati znake stresa in tesnobe, na primer, povečan srčni utrip in nihanje srčnega utripa. S pomočjo teh podatkov lahko uporabniki prepoznajo situacije, ki vplivajo na njihovo duševno ravnovesje, ter uporabijo tehnike sproščanja in obvladovanja stresa.

Zdrav spanec je prav tako izjemnega pomena za celostno zdravje. Spanje igra ključno vlogo pri različnih vidikih duševnega zdravja, vključno z regulacijo razpoloženja, kognitivno funkcijo in čustvovanjem. Nosljive naprave uporabljajo napredne funkcije za merjenje ter sledenje vzorcev spanja, nekatere pa lahko zbirajo tudi podatke o hitrosti dihanja ali celo uporabljajo variabilnost srčnega utripa za oceno faz spanja.

V današnjem sodobnem svetu, kjer smo izpostavljeni številnim pritiskom, pričakovanjem, odločitvam ter hitremu poteku dogodkov, postaja skrb za celostno zdravje ključnega pomena. Nosljive digitalne naprave nam omogočajo spremljanje in izboljšanje fizičnega in duševnega zdravja, kar pripomore k bolj harmoničnemu življenju. Ko smo zadovoljni in se dobro počutimo, pa lepšamo življenja vsem okoli nas.

Nova zvezda natančnega spremljanja zdravja: Huawei Watch GT 4

 Huawei je ponovno presegel meje inovacij z razkritjem svoje najnovejše pametne ure, Huawei Watch GT 4. Opremljena z najnovejšo tehnologijo, je ključno orodje za vsakogar, ki želi prevzeti nadzor nad svojim zdravjem in počutjem.

Huawei Watch GT 4 prinaša izboljšano tehnologijo za spremljanje srčnega utripa in nasičenosti kisika v krvi TruSeen 5.5+. Prav tako uvaja nadgrajeno funkcijo TruSleep 3.0 za natančno analizo kakovosti spanja. Spremljanje spanja omogoča celovito razumevanje spalnih ciklov in pomaga pri prilagajanju spalnih navad. To vključuje funkcijo zaznavanja dihanja med spanjem, ki prepozna nepravilnosti v dihanju in omogoča dodaten vpogled v zdravje dihal.

Zanimiva nadgradnja je pregled menstrualnega cikla 3.0, ki analizira in se uči iz fizioloških kazalnikov, kot so srčni utrip, telesna temperatura, frekvenca dihanja in drugo, ter tako napoveduje menstrualni cikel. To lahko pomaga mnogim ženskam z manj rednimi cikli ter tistim, ki jim življenje otežuje predmenstrualni sindrom. Pri spremljanju in obvladovanju vsakodnevnih preizkušenj, pa vam Huawei Watch GT 4 pripomore z merilnikom stresa in vajami za dihanje, ki vam bodo pomagale umiriti misli.

Ali ste strasten navdušenec nad fizičnimi aktivnostmi, zdravstveno osveščena oseba ali nekdo, ki išče vsestransko pametno uro, Huawei Watch GT 4 ponuja nekaj za vsakogar.

Cene in dostopnost

Na Slovenskem trgu lahko izbirate med tremi različicami ur s 46 mm ohišjem in tremi različicami z 41 mm ohišjem.

Priporočene cene v Sloveniji se gibajo od 279,00€ (41 mm bela različica) do 379,00€ (46 mm kovinska različica).


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več