Računalništvo, telefonija
Pametne ure
Telefonija
25.05.2022 17:11

Deli z drugimi:

Share

Kako je Huawei spremenil digitalno številčnico v objekt občudovanja

Estetika je pomembna, to ve vsak oblikovalec. Kako se v takšnem okolju znajdejo pametne ure? Pravzaprav izredno dobro.

Huawei zvesto sledi stopinjam vodilnih v urarski industriji, ko skuša doseči popolno ravnovesje med sodobno zmogljivostjo in funkcijsko pestrostjo ter preko uporabe prefinjenih materialov in oblikovalskih prijemov klasične estetike. Digitalne številčnice novih pametnih ur Huawei WATCH GT 3 Pro zato odražajo edinstven slog ter izražajo osebnost in okus vsakega uporabnika. Na voljo sta dve različici. Manjša s keramičnim ter večja z ohišjem iz titana.

Razkošje in umetnost na zapestju

Povpraševanje po pametnih urah je očitno v porastu. Samo v Evropi je število prenosov številčnic za pametne ure Huawei na letni ravni poraslo za 52 %. To dokazuje trend posodabljanja z namenom poosebljanja naprave. Čeprav je na voljo že več kot 70 tisoč različnih, Huawei ne namerava zaspati na lovorikah. Kmalu naj bi paleto razširili z novimi kreativnimi številčnicami.

Od obstoječih zbirk velja omeniti »Čutnost« (Sense), saj je bila oblikovana namensko za pametno uro Huawei WATCH GT 3 Pro. Zbirka uteleša vrsto čustev, ki bodo pritegnila raznolike občutke za slog in okus uporabnikov. Stavi namreč na zbliževanju »tehnologije, umetnosti in brezčasnosti« ter ponovno odkriva številčnice polne podrobnosti in klasičnega videza tradicionalnih ur.

Za večjo različico nove pametne ure, katere ohišje je iz titana, sta primerni zbirki »Vanguard Knight«, ki kreativno združuje mehanske podobe z rimskimi številkami ali »Mechanical Mystery« s prikazom tehnične kompleksnosti strojev za vse, ki uživate v prefinjenem in okusnem dizajnu.

Manjša ura s keramičnim ohišjem izžareva ženstvenost in vključuje klasične oblikovalske elemente vzhoda in zahoda, da bi z novim oblikovalskim jezikom interpretirala drugačno estetiko. Digitalne številčnice zbrane v zbirki »Večnost« (Eternity) združujejo nebesna telesa in rimske številke s srebrno ali safirno modro prevladujočo barvo. Zbirka »Fantomske lunine faze« (Moon Phase Phantom) medtem izžareva skrivnostnost in veličastnost spreminjanja luninih faz na nočnem nebu. Te digitalne številčnice zato dajejo razkošen občutek za slog in prefinjenost.

Navdih za ustvarjalce in oblikovalce

Huawei je zavezan vlaganju v mlade talente in ustvarjalnost, zato je sodeloval z Evropskim inštitutom za oblikovanje (IED), da bi s skupnimi močmi oblikovali digitalne številčnice za nove pametne ure Huawei WATCH GT 3 Pro. V projektu »HUAWEI Art in Your Pocket« je sodelovalo 15 študentov, da bi ustvarili 30 unikatnih digitalnih številčnic na podlagi glavnih modnih trendov za pomlad in poletje 2022. Na podlagi različnih interpretacij tematike so uporabili različne tehnike, kot so tridimenzionalne podobe, ilustracija in grafika. Digitalne številčnice študentov pod vodstvom mentorice Benedette Spreafico prikazujejo povezavo med oblikovanjem in tehnologijo ter uporabnikom pomagajo, da se lažje izrazijo. Pobude, kot je ta, nas spominjajo, kako tesno je ustvarjalnost povezana s tehnološkimi inovacijami. Huawei podpira tudi številne lokalne oblikovalce digitalnih številčnic po vseh Evropi, kot je na primer berlinski oblikovalski studio »Styles4you«

Huawei si je vedno prizadeval raziskati estetiko in umetnost v tehnologiji. Verjamejo namreč, da lahko uporabniki z inovativnim pristopom k oblikovanju izdelkov in funkcionalnosti programske opreme občutijo vrhunsko kakovost izdelave, ne glede za katero uro Huawei se odločijo.

Cena in dostopnost

Digitalne številčnice v zbirki »Čutnost« (Sense) so na voljo po ekskluzivni ceni 1,99 € (z izjemo nekaterih) do 19. junija v razdelku aplikacije Zdravje. Po tem datumu bodo cene med 3,99 in 9,99 €. V zbirki IED (kreacije študentov) je pet številčnic brezplačnih medtem ko so cene za druge različne.

Povezan ekosistem naprav

Danes središče pametnega ekosistema velikokrat predstavljajo pametni telefoni. Na tem področju je Huawei v zadnjem času močno okrepil ponudbo, in sicer z modeloma Huawei P50 Pro in Huawei P50 Pocket. Njima pa se pridružujejo še druge pametne naprave, ki olajšajo vsakdanje življenje. Najprej so tu pametni telefoni Huawei nova 9 SE, Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki jim sledijo še pametne ure serije WATCH GT 3, monitorja MateView in MateView GT, nadvse čudovite in inovativne slušalke FreeBuds Lipstick in pametna ura za tekače Huawei WATCH GT Runner.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več

Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.

Dvorjanska ulica 17a, 4207 Cerklje na Gorenjskem, Tel: 040 755 027
Koliko ur preživite v sedečem položaju? Koliko ur prebedite za računalnikom? Odgovor je vse več. Sodoben način življenja naj bi bil dinamičen in razgiban, vendar je velik del ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več