Računalništvo, telefonija
30.10.2011 08:31
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako izgleda prihodnost v očeh Microsofta

Bo tehnologija zavladala svetu?
Bo tehnologija zavladala svetu?

V zadnjih nekaj letih smo stopili v popolnoma drugačno sfero življenja. Tehnologija je spremenila in še spreminja naš način dela in življenja. Na dotik občutljivi zasloni, kakršne najdemo v tabličnih računalnikih in pametnih telefonih, postajajo del vsakdana. Z njimi poslujemo, opravljamo video in glasovno komunikacijo, nekaj kar je bilo še pred 10 leti popolnoma nepredstavljivo.

Svet po zaslugi Facebooka in podobnih družbenih mrež postaja povezan z vsemi, od prijateljev do poslovnih partnerjev in družine, vse to na dosegu enega klika. Tehnološki dosežki se rojevajo iz dneva v dan, za primer samo vzemimo novi Applov iPhone, ki je zahvaljujoč tehnologiji Siri vse prej kot samo telefon. Svet je povezan na vse možne načine. Samo spomnite se, kdaj ste se nazadnje izgubili? Verjetno se je to zgodilo le, če se vam je izpraznila baterija vašega pametnega telefona ali navigacijske naprave.

Microsoft je v te namene izdal dva odlična video posnetka, ki prikazujeta njegovo vizijo prihodnosti, za katero verjamemo, da nas bo “ulovila že v naslednjih 10 letih. Vsekakor vredno ogleda, zatem pa nam sporočite, kaj si o tem mislite vi.


Prijavi napako v članku