Triki in nasveti
27.12.2011 11:59
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako do popolnega nadzora brezžičnih povezav na napravah Android?

Aplikacija CommMgrPro nam bo povsem avtomatizirala preklop brezžičnih povezav – vključno z zvokom.
Aplikacija CommMgrPro nam bo povsem avtomatizirala preklop brezžičnih povezav – vključno z zvokom.

Mobilne naprave Android so opremljene s kopico brezžičnih povezav, kot so Wi-Fi, 2G, 3G, Bluetooth in drugimi. Ko smo na poti uporabljamo povezavo 2G oziroma 3G, ko smo na delu in doma pa pogosto koristimo kar brezžično povezavo Wi-Fi. Ker večino preklopov med brezžičnimi povezavami opravimo v istem časovnem obdobju oziroma na istem kraju, je programer s psevdonimom danielherrero pripravil uporabno programsko opremo, ki nam bo poenostavila prekope med brezžičnimi povezavami.

Tu gre za brezplačno programsko opremo CommMgrPro, ki je bila doslej na voljo le za mobilni operacijski sistem Windows Mobile. Novost je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/azWj1 in uporabnikom omogoča nastavitev kompleksnih in zelo podrobnih urnikov za naprave Android. Tu mora uporabnik najprej oblikovati profile (delo, dom, kinodvorana in podobno) ter te povezati z lokacijami oziroma s koordinatami GPS. Za vsak profil uporabnik nastavi, katere od brezžičnih povezav (2G, 3G, Wi-Fi, Bluetooth in druge) bodo takrat aktivne. Preklop med profili se opravi samodejno vsakič, ko se uporabnik nahaja na v naprej shranjenih koordinatah GPS.

Uporabnik ima pri programski opremi CommMgrPro še možnost, da posamične profile aktivira glede na prednastavljen čas. Na primer: vsak ponedeljek od štirih do šestih popoldan se samodejno vključi brezžična povezava Wi-Fi. Čeprav je programska oprema CommMgrPro za Android šele v poskusni fazi, je ta že dovolj zanesljiva za vsakdanjo uporabo. Čeprav je uporaba aplikacije CommMgrPro relativno enostavna, se v primeru težav po pomoč in nasvete seveda lahko zatečemo tudi na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku