Življenjski slog
12.10.2022 07:11
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj zna najdražji robotski sesalec v Sloveniji?

Robotski sesalniki so ena zanimivejših naprav, ki si jih lahko omislimo v svojem domu. Hkrati pa tudi ena bolj uporabnih.
Roborock S7 MaxV Ultra. Foto: Roborock
Roborock S7 MaxV Ultra. Foto: Roborock

Z razvojem robotskih sesalnikov se je ustvarila tudi razlika med njimi. Poznamo takšne, ki nam zgolj posesajo tla, pa še to bolj slabo, pa takšne, ki tla posesajo vrhunsko, potem tiste, ki jih tudi pomijejo … Potem pa je tu najdražji robotski sesalnik na trgu – Roborock S7 MaxV Ultra.

Tla ne zgolj pobriše z mokro krpo, temveč jih drgne

Saj ne vemo, kje bi začeli. Gre za robotski sesalnik s samočistilno postajo, kar smo sicer že videli, a ta je primeren tako za suho kot za mokro čiščenje oziroma pomivanje tal. Posodica za prah je prostornine 400 ml, v rezervoar za vodo pa boste lahko nalili 200 ml tekočine. A to je šele začetek.

Samočistilna postaja tega sesalnika je edinstvena, saj ne zgolj samodejno prazni posode za prah, ampak je opremljena s tehnologijo Unique Washing System, ki poskrbi celo za čiščenje krpe za mokro pomivanje. S krpo ta Roborockov fenomen tla ne zgolj pobriše, ampak dejansko pomije, saj jih s tehnologijo VibraRise z zvočnimi vibracijami drgne do 3000-krat na minuto s stalnim visokim pritiskom med celotnim postopkom čiščenja.

Poleg tega pred čiščenjem napolni rezervoar za vodo za mokro čiščenje (kar bo zadostovalo za 300 m2 površine).Tako se bo robotski sesalnik Roborock S7 MaxV Ultra več tednov lahko »sprehajal« po stanovanju in skrbel, da boste imeli vsak dan brezhibno čista tla, vaš vložek v to pa bo, kar se tiče dela z njim, minimalen. Samodejno praznjenje posode za prah na primer zadošča za do 7 tednov brez menjave vrečke.

Navigacija, ki se izogne celo nogavicam na tleh

Da doseže odličen učinek, je zaslužna tudi navigacija z umetno inteligenco Reactive AI 2.0, saj z njeno pomočjo doseže izjemno natančnost in hitrost čiščenja. Brez težav svoje delo opravi tudi v temi in se izogne morebitnim oviram. Združuje 3D skeniranje in strukturirano svetlobo ter novo procesno enoto, ki uporablja algoritme strojnega učenja Roborock.

Morda je ena bolj zanimivih stvari poleg tega, da krpo za pomivanje tal čistilna postaja sama očisti, to, da Roborock S7 MaxV Ultra ne samo natančno prepozna svojo lokacijo in velikost morebitnih ovir, ampak zazna tudi nogavice, igrače ali skodelice in druge predmete, ki se nahajajo na tleh ter se jim spretno umakne, da ga pri čiščenju ne ovirajo. Vsakdo, ki je kdaj imel robotski sesalnik, predvsem, če je ta star že nekaj let, ve, da so ovire na tleh (predvsem vsakodnevna »šara«), za robotske sesalnike največji motilci in se utegnejo vanje celo zaplesti ter zato ustaviti delovanje.

Ko zazna preprogo, dvigne krpo za pomivanje

Kaj pa to? Verjamemo, da so v marsikaterem domu lahko preproge ovira za robotke sesalnike, ki tla tudi pomivajo. A Roborock ima rešitev tudi za to. Ob zaznavi preproge dvigne krpo, zato lahko v enem čiščenju tla pomijete in hkrati posesate preprogo.

Seveda ga lahko upravljate tudi z aplikacijo

Z Roborock S7 MaxV Ultra se vam ne bo zgodilo, da ga boste zjutraj pozabili vključiti in bo zaradi tega popoldne doma vse, kot je bilo, ko ste se odpravili od doma. Seveda lahko nastavite urnike čiščenja, kar je še bolje pa je, da ga lahko upravljate z aplikacijo Roborock, ki jo namestite na svoj mobilni telefon. Preverjena rešitev, ki je uporabna in deluje vrhunsko. V njej so na voljo tudi nasveti za optimizacijo čiščenja in še veliko več. Tako lahko na primer robotski sesalnik najprej očisti spalnico, kopalnice pa se vedno loti zadnje. Med čiščenjem se moč sesanja in intenzivnost samodejno prilagodita, tako da je učinkovitost optimalna.

Ponaša se z največjo sesalno močjo 5100 Pa, kar je precej impresiven podatek, če vemo, da je imel model Roborock S6 sesalno moč 2500 Pa.

Več lahko najdete na spletni strani Enaa.com, kjer lahko opravite tudi nakup.

Več robotskih sesalnikov najdete na tej povezavi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
robotski sesalniki robotski pomivalci tal

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več