Telefoni
22.06.2018 07:45

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bo novega prinesel težko pričakovani telefon Nokia 5.1 Plus?

Nokia naj bi telefona 5.1 Plus predstavila letos avgusta in sicer na sejmu IFA 2018.
Nokia naj bi telefona 5.1 Plus predstavila letos avgusta in sicer na sejmu IFA 2018.

Družbi HMD Global je v lanskem letu skupno uspelo prodati kar 8,45 milijona telefonov Nokia, kar je bilo dovolj za osvojitev enega odstotka svetovnega tržnega deleža. Ker pa je Nokia letos presenetila še z boljšimi telefoni, verjamemo, da se bo povpraševanje po njih v drugi polovici letošnjega leta le še povečevalo. K temu naj bi veliko prispeval tudi prihajajoči pametni mobilni telefon Nokia 5.1 Plus, ki nastaja pod razvojno oznako TA-1109, njegove strojne specifikacije pa je nedavno razkrila kitajska agencija TENAA.

Če gre verjeti nedavno objavljenim slikam, bo novi pametni mobilni telefon Nokia 5.1 Plus vsaj po obliki spominjal na model Nokia X6, kar pomeni, da bo razpolagal z dvojno kamero, pri čemer bo ločljivost slikovnih točk znašala 13 milijonov slikovnih točk in pet milijonov slikovnih točk. Iz trenutno poznanih podatkov je še razvidno, da naj bi bila novost opremljena s 14,9-centimetrskim (5,86-palčnim) zaslonom ločljivosti 1.520 x 720 slikovnih točk, medtem ko bo tekoče delovanje mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo in programske opreme zadolžen osemjedrni procesor frekvence dveh gigahercev, kar pomeni, da bi lahko šlo za procesor Qualcomm Snapdragon družine 600 ali MediaTek Helio P60).

Zanimivi pametni mobilni telefon Nokia 5.1 Plus naj bi bil za nameček še relativno kompakten, saj naj bi ohišje merilo zgolj 149,5 x 71,9 x 8 milimetrov, v njem pa bomo našli še baterijo zmogljivosti 3.000 miliamper ur. Uporabnikom naj bi bilo na voljo več različic novosti, in sicer s sistemskimi pomnilniki kapacitete treh, štirih in šestih gigabajtov ter vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti in 64 gigabajti prostora.


Prijavi napako v članku