Računalništvo, telefonija
16.04.2020 11:00

Deli z drugimi:

Share

Kaj je SDN in v katero smer se razvija tehnologija?

Ideja o programabilnosti je osnova za najbolj natančno opredelitev, kaj je SDN (Software Defined Networking) oz. programsko določena omrežja.
Kako pospešiti informacijsko infrastrukturo vašega podjetja?
Kako pospešiti informacijsko infrastrukturo vašega podjetja?

Tehnologija, ki ločuje upravljanje nadzorne ravnine omrežnih naprav od osnovne podatkovne ravnine, ki posreduje omrežni promet.


Omrežja podatkovnih centrov so učinkovitejša na področju obremenitev aplikacij s pomočjo samodejnega (s tem hitrejšega) zagotavljanja programskega upravljanja, ki omogoča neposredno integracijo v platforme za orkestracijo v oblaku.


Idej za razvoj SDN je veliko. Na primer:

  • koncept obljublja zmanjšanje zahtevnosti tradicionalno definiranih omrežij,
  • precej olajša samodejno delovanje omrežij,
  • enostavnejše zagotavljanje in upravljanje omrežnih virov idr.

Kakšna je vloga SDN omrežij v komputaciji na robu, IoT in oddaljenem dostopu?

Premikanje računalniške moči na rob omrežja, premikanje funkcij podatkovnega centra na rob, uvajanje računalništva v oblaku in podpiranje okolij IoT – vse omenjene koncepte lahko tehnično učinkovito implementiramo s pomočjo SDN tehnologije. Celotna rešitev pa nam omogoča stroškovno optimalno rešitev.


Upravljalci omrežij SDN imajo kontrolo nad aplikativnim in omrežnim delom, kar pomeni, da lahko upravljajo s podatkovne ali upravljalne ravnine za podporo različnim aplikacijam in konfiguracij. Na tak način lahko hitreje in enostavnejše uvajajo nove storitve npr. v IoT segmentu.


SDN tehnologija je primerna tudi pri distribuiranih lokacijah, še posebej tam, kjer IT-osebje ni na voljo.


Sodobne aplikacije zahtevajo hitro prilagodljivost in odzivnost omrežja, česar pa tradicionalna WAN omrežja ne zmorejo. Stopite v stik z nami, če želite podrobnejše informacije, kako pospešiti informacijsko infrastrukturo vašega podjetja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več