Obvestila podjetij
04.03.2021 15:57
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj je SD-WAN in kako izbrati pravega?

Organizacije, ki poslujejo na več oddaljenih lokacijah, potrebujejo varno poslovno omrežje z visoko zmogljivostjo in agilnostjo skladno s potrebami organizacije.

SD-WAN »software-defined networking in a wide area network (WAN)« ali programsko definirano prostrano omrežje, ponuja organizacijam možnost preoblikovanja zmogljivosti običajnega prostranega omrežja (WAN) v prostrano omrežje, ki nudi agilnost in varnost pri povezovanju oddaljenih lokacij s centralno poslovno enoto kot tudi s storitvami v oblaku. Ena od pomembnejših prednosti SD-WAN-a je, da ponuja dinamično izbiro poti izmed možnih povezav, kot so MPLS, 4G / 5G ali širokopasovno povezavo. Ta prednost organizacijam omogoča hiter in enostaven dostop do poslovno kritičnih aplikacij na centralni lokaciji kot tudi v oblaku.

SD-WAN NUDI ŠTEVILNE PREDNOSTI

Rešitve SD-WAN postajajo vse bolj priljubljene, saj organizacije zahtevajo hitro, prilagodljivo in fleksibilno povezljivost med različnimi omrežnimi okolji ob sočasnem prizadevanju po znižanju stroškov (TCO) in izboljšanju uporabniške izkušnje. Napačna SD-WAN rešitev lahko znatno zavira sposobnost organizacije, da se hitro prilagodi spreminjajočim se zahtevam poslovanja. Nenazadnje tudi zato, ker ustvarja dodatna varnostna tveganja, ki jih je potrebno obvladovati.

KAJ MORA OMOGOČATI POPOLNA SD-WAN REŠITEV?

SD-WAN se pogosto šteje za nadomestek tradicionalne arhitekture omrežne povezljivosti lokacij podjetja – in to tudi delno drži. Popolna rešitev SD-WAN ima več značilnosti, kjer učinkovite rešitve SD-WAN nudijo veliko več kot le povezljivost med različnimi lokacijami. SD-WAN povezljivost nudi razširitev omrežja, kar vključuje tudi domačo pisarno pri delu na daljavo in dostopnost do različnih okolij v oblaku. Popolna rešitev SD-WAN mora ponuditi tudi varen in prilagodljiv način dostopanja do oblačnih storitev, kar omogoča efektivno uporabo SaaS.

Prava SD-WAN rešitev mora vključevati tudi intuitivno in samodejno možnost uvajanja (zero-touch deployment), ponuditi možnost določanja prednosti kritičnim aplikacijam (QoS) in sposobnost samozdravljenja (self-healing) npr. v primerih izpadov. Najpomembnejša komponenta prave SD-WAN rešitve je vsekakor integrirana varnost, saj je SD-WAN lahko tudi vstopna točka za neželene vdore in napade. Nenazadnje, prava SD-WAN rešitev ponuja tudi možnost celovite analitike in poročanja.

FORTINET SECURE SD-WAN

Vse zgoraj omenjene komponente in še več vključuje Fortinet Secure SD-WAN, ki je tudi glede na poročilo analitične hiše Gartner vodilna rešitev SD-WAN. Fortinet SD-WAN ponuja integrirano varnostno komponento nove generacije (NGFW), poleg tega nudi stroškovno najugodnejšo in s tehnološkega vidika najnaprednejšo povezljivost. Podjetje ADD je uradni partner in zastopnik podjetja Fortinet za slovenski trg. Več o FORTINET SD-WAN si lahko preberete TUKAJ, za vse dodatne informacije pa se lahko obrnete tudi na everybody@veracomp.si.

Vas zanima več iz te teme?
varstvo podatkov

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VERACOMP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VERACOMP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VERACOMP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Subsidium, okoljski inženiring in razvoj

Ulica Sallaumines 9, 1420 Trbovlje, Tel: 041 544 468
Vsak izmed nas ima moralno odgovornost varovati okolje in spodbujati trajnostni razvoj družbe za prihodnje generacije. Propadanje okolja dolgoročno ogroža zdravje in varnost ljudi, ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

NIMBIS d.o.o, Max.si

Čučkova ulica 5, 2250 Ptuj, Tel: 05 905 01 88
Razlogov za posodobitev IT infrastrukture je veliko. S posodobitvijo lahko postanete bolj agilni in prilagodljivi, hkrati pa prihranite denar, tako kratkoročni kot dolgoročni. Če ... Več