Računalništvo, telefonija
07.11.2009 14:48
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj bo z naročniki, če gre podjetje T-2 v stečaj?

V kolikor gre podjetje T-2 v stečaj, jo bomo po vsej verjetnosti kratko potegnili prav vsi uporabniki internetnih storitev!
V kolikor gre podjetje T-2 v stečaj, jo bomo po vsej verjetnosti kratko potegnili prav vsi uporabniki internetnih storitev!

Medtem ko je minil že slab mesec dni od dneva, ko je družba Smart Com, ki se ukvarja s sistemsko integracijo in z razvojem sistemov za elektronsko komuniciranje, na mariborsko okrožno sodišče vložila predlog za začetek stečaja nad podjetjem T2, se uporabniki storitev slednjega še vedno sprašujejo, ali lahko nekega dne kar ostanejo brez televizije, interneta ali telefonije? Ali naj takoj zamenjajo ponudnika internetnih storitev, še preden se uresniči črn scenarij?

Pretiran preplah vsaj zaenkrat še ni potreben, saj v kolikor bi podjetje T-2 dejansko šlo v stečaj, to še ne pomeni, da bi njegovi uporabniki ostali brez storitev, kot so televizija, internet in telefonija. Nenazadnje lahko podjetje T-2 prevzame tudi tuja ali slovenska družba ter poplača vse njegove dolgove. Poleg tega pri podjetju T-2 še vedno zatrjujejo, da je predlog, ki ga je podjetje Smart Com posredovalo sodišču, povsem neutemeljen.

Karkoli se bo zgodilo, bi bilo za slovenske potrošnike zagotovo najslabše, da bi podjetje T-2 šlo v stečaj. V tem primeru bi se namreč konkurenca na področju ponujanja internetnih storitev močno zmanjšala, preostala podjetja pa bi nastalo situacijo takoj izkoristila za dvig cen svojih storitev. In pri tem bi se seveda sklicevala na večje stroške, boljšo kakovost in tako naprej. Enako kot so to počeli slovenski energetski lobiji pred prihodom podjetja GEN-I.


Prijavi napako v članku