Računalništvo, telefonija
18.07.2015 07:44

Deli z drugimi:

Share

Jide Tech presenetil s prvim osebnim računalnikom Android!

Osebni računalnik Remix Mini podjetja Jide Tech vas bo zlahka prevzel!
Osebni računalnik Remix Mini podjetja Jide Tech vas bo zlahka prevzel!

Operacijski sistem Android velja za odprtokodnega, kar pomeni, da lahko podjetja in posamezniki spreminjajo posamezne komponente in ga priredijo lastnim potrebam. To so storili tudi zanesenjaki start-up podjetja Jide Tech, saj jim je uspelo izdelati prvi osebni računalnik, ki temelji na osnovi operacijskega sistema Android. Slednjega so namreč priredili na način, da njegov grafični vmesnik spominja na nekakšno poenostavljeno različico operacijskega sistema Windows.

Ena od ključnih odlik osebnega računalnika Remix Mini je nedvomno tudi cena, saj je zanj v predprodaji potrebno odšteti le preračunih 18 evrov. Vstopna različica bo sicer bolj kot ne primerna le za enostavnejša opravila, saj je opremljena z gigabajtom sistemskega pomnilnika, 64-bitnim in štirijedrnim procesorjem Cortex-A53 in vgrajenim pomnilnikom z osmimi gigabajti prostora. Zmogljivejša različica maloprodajne vrednosti preračunanih 37 evrov pa je opremljena z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora.

Osebni računalnik Remix Mini podjetja Jide Tech se ponaša še z brezžičnima povezavama Bluetoth in Wi-Fi ter video izhodom HDMI. Operacijski sistem Remix OS (predelan Android) seveda v polni meri podpira tudi priklop računalniške tipkovnice in miške. Ker je podjetju Jide Tech na spletnem portalu KickStarter že uspelo zbrati preračunanih 46 tisoč evrov zagonskega kapitala (bit.ly/Remix-Mini-Android), bodo prvi kupci nadvse zanimivo napravo prejeli že v letošnjem oktobru.


Prijavi napako v članku