Telefoni
31.10.2020 15:37
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je to prva Nokia z Androidom 11?

Android 11 se bo odlično prilegal pametnemu mobilnemu telefonu Nokia 5.3.
Android 11 se bo odlično prilegal pametnemu mobilnemu telefonu Nokia 5.3.

Podjetje Google je nedavno naznanilo končno različico operacijskega sistema Android 11, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša številne prednosti in je prilagojen najsodobnejšim tehnologijam. Programerji podjetja Google so pri pripravi novosti med drugim poskrbeli predvsem za izboljšanje sistema za posredovanje sporočil, ki je postal večopravilen. Zato ne preseneča, da porabniki mobilnih naprav že z nestrpnostjo pričakujejo, kdaj bodo novost lahko namestili.

Kot kaže, bodo kmalu na svoj račun prišli tudi ljubitelji pametnih mobilnih telefonov podjetja Nokia. Na spletu so se namreč pojavile informacije, da naj bi bil z mobilnim operacijskim sistemom Android 11 kot prvi opremljen pametni mobilni telefon Nokia 5.3, ki ga bo mogoče kupiti na začetku naslednjega leta. Novost naj bi se brez težav prikupila tudi zahtevnejšim uporabnikom, saj bo opremljena z zaslonom velikosti 16,6-centimetra oziroma 6,55-palca ločljivosti 720 x 1.600 slikovnih točk in osemjedrnim mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 665 frekvence dveh gigahercev.

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Nokia 5.3 naj bi obsegala še tri gigabajte, štiri gigabajte oziroma šest gigabajtov sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti prostora. Za zajem sebkov bo na voljo spletna kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, za fotografije pa bo poskrbelo slikovno tipalo ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in dve tipali ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa naj bi pametnemu mobilnemu telefonu Nokia 5.3 zagotavljala baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur.


Prijavi napako v članku