Računalništvo, telefonija
07.12.2019 06:26

Deli z drugimi:

Share

Je to prihajajoči iPhone 12?

Oblika pametnega mobilnega telefona iPhone 12 naj bi bila nekaj posebnega.
Oblika pametnega mobilnega telefona iPhone 12 naj bi bila nekaj posebnega.

Nedavno so na splet zašle prve govorice o pametnih mobilnih telefonih družine iPhone 12, ki naj bi v primerjavi z obstoječimi modeli prinesli kar nekaj že dolgo časa pričakovanih novosti. Najbolj opazna sprememba naj bi bila v sami zasnovi ohišja telefona, saj novi iPhone naj ne bi imel več zaobljenih robov, ampak ohišje, kot smo ga bili vajeni pri modelih iPhone 4 in iPhone 5. Kljub temu naj bi bila novost še kompaktnejša v primerjavi z obstoječimi modeli. Podjetje Apple naj bi pripravil kar tri različice pametnih mobilnih telefonov družine iPhone 12, pri čemer bo najmanjša opremljena s 13,7 centimetrskim (5,4 palčnim) zaslonom, preostala dva zmogljivejša modela pa z zaslonom velikosti 15,5 centimetrov (6,1 palcev) in kar 17 centimetrov (6,7 palcev).

Da bi si lažje predstavljali novi pametni mobilni telefon podjetja Apple, je zanesenjak Ben Geskin iz EvLeaksa za nas pripravil računalniški model nove generacije telefonov iPhone. Grafični model pametnega mobilnega telefona iPhone 12 je bil izdelan na osnovi informacij o novosti, ki so doslej zašle na svetovni splet. Kot vse kaže bo novost še vedno opremljena z vmesnikom Lightning in bo temeljila na osnovi mobilnega operacijskega sistema iOS 14. Testna različica novosti pa naj bi bila opremljena z oznako SwitchBoard 18A311.

Kar se pa tiče strojne opreme, naj bi bil najcenejši in najmanjši pametni mobilni telefon iPhone 12 opremljen z zaslonom LCD, preostali dve različici pa s precej dražjim zaslonom vrste OLED. Cenejši zaslon bo slike izrisoval s povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo, dražja pa s frekvenco 120 sličic na sekundo. Novi iPhone naj bi bil brez zareze na zaslonu, hkrati pa naj bi imel precej manjšo spletno kamero. Za zajem fotografij pa naj bi bili na voljo kar štiri digitalni fotoaparati, vključno z globinskim tipalom. Poleg tega naj bi bili modeli Pro opremljeni z večjo količino sistemskega pomnilnika. Ti naj bi bili namreč opremljeni s kar šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika, medtem ko bo običajni model iPhone 12 razpolagal z »zgolj« štirimi gigabajti pomnilnika.


Prijavi napako v članku