Računalništvo, telefonija
21.12.2019 10:40
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je to novi prepogljivi Samsung Galaxy Fold 2?

Je to novi prepogljivi Samsung Galaxy Fold 2?
Je to novi prepogljivi Samsung Galaxy Fold 2?

Na spletu se že dlje časa govori, da naj bi podjetje Samsung že februarja leta 2020 predstavilo naslednika pametnega mobilnega telefona Galaxy Fold, in sicer v okviru konference Mobile World Congress 2020. Najbolj opazen bo nedvomno nov sistem za prepogibanje telefona. Spominjal bo na tistega, ki ga je podjetje Lenovo uporabilo pri zasnovi pametnega mobilnega telefona Motorola Razr 2019. Gre za poseben sistem, ki omogoča manjši kot upogiba zaslona v primerjavi s sorodnimi tehnologijami.

Ker naj bi bil prepogljivi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Fold 2 predstavljen že februarja 2020, ne preseneča, da so na splet že zašle prve (sicer neuradne) fotografije novosti. Kot kaže, bo na videz skoraj povsem enak kot telefon Motorola Razr 2019, ki je med uporabniki sila priljubljen. Iz razkritih podatkov je razvidno, da bo razpolagal s 17-centimetrskim oziroma 6,7-palčnim zaslonom, na sredini notranjega zaslona v okrogli izrezi pa se bo nahajala spletna kamera. Robovi okoli zaslona bodo v primerjavi s klasičnimi telefoni nekoliko debelejši, a precej tanjši v primerjavi z zdajšnjim modelom Galaxy Fold.

Iz objavljenih fotografij pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Fold 2 je še razvidno, da bo ta na dnu ohišja razpolagal z vmesnikom USB-C, zvočnikom in mikrofonom. Klasična gumba za vklop in nadzor glasnosti se bosta nahajala na desnem robu ohišja. Dodatni zaslon bo uporabniku pričakovano prikazoval osnovne informacije, kot so datum in čas, napolnjenost baterije in druga pomembnejša obvestila. Samsung Galaxy Fold 2 naj bi imel na zunanji strani dva digitalna fotoaparata in eno bliskavico.

Uporaba napredne tehnologije naj bi pripomogla k nižji maloprodajni ceni same naprave. Glede na spletne špekulacije naj bi bilo za novi Galaxy Fold 2 v Južni Koreji treba odšteti okoli preračunanih 758 evrov. Na svetovnih trgih naj bi maloprodajna cena novosti bila nižja od preračunanih 900 evrov. Če bo novost dražja, so analitiki prepričani, da bo zanimanje zanjo premajhno, da bi lahko uspela na trgu.


Prijavi napako v članku