Računalništvo, telefonija
06.01.2011 15:46

Deli z drugimi:

Share

Izšla nova različica Drupal 7

Izšla nova različica Drupal 7
Izšla nova različica Drupal 7

Danes je uradno izšla nova različica priljubljene odprtokodne platforme za urejanje spletnih vsebin, Drupal 7. Drupal uporablja že 1% vseh spletnih strani na svetu, med drugimi ga uporablja spletna mesta kot soBela Hiša, The Economist, The Grammy Awards in Amnesty Internation.

Drupal je odprtokodni projekt, ki ga uporablja in razvija več kot pol milijona ljudi v več kot 200 državah, ki govorijo več kot 180 jezikov. Temelji na več milijonov spletnih straneh in aplikacij. Med znanimi spletnimi stranmi so mnoge spletne strani vrhunskih glasbenikov založbe Warner Media Group in WhiteHouse.gov. Različica Drupal 7 (D7) daje uporabnikom na voljo najnovejšo spletno tehnologijo in izjemne izboljšave za uporabniške izkušnje (UX). Drupal 7 se uporablja za nastanek pogosto obiskanih strani, kot je Examiner.com, ki spada med 100 najbolj obiskanih strani v ZDA.

Drupal 7 pionirsko uvaja RDFa za široko sprejetje Semantičnega spleta. Iskalnika Google in Bing se bosta vedno bolj zanašala na strukturirane in strojno berljive podatke iz spletnih mest, ki jih pregledujeta. Zasnova Drupala 7 ima vdelane semantične podatke, ki omogočajo komunikacijo med Drupal 7 spletnim mestom in iskalnikom. RDFa prinaša dodatno vrednost s tem, da iskalniku ponudi podrobnosti, ki pa niso nujne vidne ljudem, kot so zemplepisna dolžina in širina objekta na zemljevidu ali ponuja datum, v formatu prilagojenem lokaciji in pravilnemu prikazu v rezultatih iskanja za različne države.

Pri razvijanju različice Drupal 7 so pogodbeno sodelovali strokovnjaki, kot tudi velika skupnost uporabnikov s povratnimi informacijami in tako razvili najboljše rešitve za uporabniške izkušnje (UX) v tem razredu.


Prijavi napako v članku