Računalništvo, telefonija
17.05.2004 23:58
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izšel je Telefonski imenik Slovenije 2004

Telekom Slovenije je danes izdal Telefonski imenik Slovenije 2004 v knjigah in na zgoščenki. Izid imenika sovpada z vključitvijo Slovenije v Evropsko unijo, zato so se v Telekomu Slovenije odločili, da dajo tej tematiki poseben poudarek. V Telefonskem imeniku 2004 so objavljeni podatki o več kot milijon naročnikih Telekoma Slovenije, Mobitela, Debitela in Simobila, kar je 98,6 odstotka vseh naročnikov, ki objavi ne nasprotujejo.
K sodelovanju so povabili Urad vlade za informiranje, kjer so pripravili gradivo o Evropski uniji z nekaterimi najpomembnejšimi spremembami, ki jih vstop Slovenije vanjo prinaša. V imeniku so zbrani in urejeni primerjalni osnovni podatki o vseh sedanjih članicah Unije. Pri izidu pa je sodelovala tudi Slovenska turistična organizacija, ki je posebej za imenik pripravila prispevek o lepotah in zanimivostih Slovenije z naslovom Slovenija po stranskih poteh. Telekom Slovenije in turistična organizacija tokrat vsem kupcem kompletnega knjižnega imenika poklanjata priročen turistični zemljevid Slovenije. Tako je imenik še bolj informativen in uporaben, pa čeprav je že doslej veljal za enega najboljših tovrstnih izdelkov v svetovnem merilu.
Izid imenika v knjižni obliki kot vedno tudi letos pomeni zelo velik založniški in logistični podvig. Naklada vseh knjig imenika je kar 550.000 izvodov, gre pa seveda še za zahtevno vsebinsko pripravo imenika in vseh podatkov v njem, grafično pripravo, tisk, vezavo in opremo ter na koncu postopno distribucijo tako velike količine na prodajna mesta. Priprave na izdajo imenika so trajale petnajst mesecev, medtem ko je bilo treba imenik stiskati in razposlati v mesecu dni.


Prijavi napako v članku