Računalništvo, telefonija
01.02.2010 14:10
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izšel je novi PIRS 2010

Pri Slovenski knjigi iz Ljubljane je izšla že 19. izdaja Poslovnega informatorja Republike Slovenije PIRS 2010, poslovnega orodja z neposredno na terenu preverjenimi podatki o poslovnih subjektih, njihovih izdelkih in storitvah, ki jih ponujajo slovenskemu in tujim trgom.
Program PIRS 2010 so med drugim tudi nadgradili z naprednim urejevalnikom elektronskih sporočil.
Program PIRS 2010 so med drugim tudi nadgradili z naprednim urejevalnikom elektronskih sporočil.

PIRS

je namenjen poslovnežem in drugim uporabnikom, ki želijo hitro in z minimalnimi stroški najti zanesljive, pretežno neposredno na terenu preverjene informacije o aktivnih poslovnih subjektih, različnih inštitucijah in podobnih statističnih enotah v Sloveniji.

Najbolj ažurne podatke sicer ponuja PIRS na internetu, ki se odlikuje po aktivni vlogi samih podjetij v dosledno izpeljanem sistemu sprotnega osveževanja podatkov. Zgoščenka Pirs 2010 temu dodaja kopico tehničnih možnosti za delo z večjimi količinami podatkov. Obe različici sicer kot izhodišče uporabljata informacije o poslovnih subjektih, ki jih najdemo v javnih zbirkah podatkov, vendar jih – kar je pomembna razlika v primerjavi z večino poslovnih imenikov – bistveno nadgradita s popisom podatkov ob osebnem obisku Pirsovih zastopnikov na terenu, kar poleg boljše preverjenosti zagotavlja tudi bistveno obogatitev podatkov s takšnimi, ki jih v javnih zbirkah sploh ne boste našli. Poslovni subjekti so dosledno razvrščeni po uradni klasifikaciji dejavnosti.

Novosti? Program PIRS 2010 so nadgradili z naprednim urejevalnikom elektronskih sporočil, ki za oblikovanje uporablja urejevalnik privzetega poštnega odjemalca. Odslej je mogoče pošiljanje 300 elektronskih sporočil hkrati (doslej 100), izvoz podatkov pa je posodobljen na 2.000 podjetij hkrati (doslej 1.000). Poleg tega lahko odslej v datoteko izvozite tudi davčno številko in povezavo na Izkaznico podjetja v Pirsu na internetu. Registrirani uporabniki Pirsa si lahko zdaj tudi periodično prek interneta prenesejo posodobljeno bazo podatkov Pirs in si tako na računalniku posodobite podatke.

Najpomembnejša dodana vrednost cederoma pa je dejstvo, da je Slovenska knjiga dosedanjo prakso objavljanja izključno tistih e-naslovov, za objavo katerih je z overovljeno popisnico dobila ustrezno pisno pooblastilo lastnika elektronskega poštnega predala, za veliko večino e-naslovov nadgradila v “predhodno soglasje za pošiljanje elektronskega sporočila”. Tako je s podpisom pooblaščene osebe v podjetju pridobila izrecno dovoljenje, da lahko uporabniki Pirsa e-naslov takšnega podjetja uporabijo za prvo komercialno sporočilo za namen neposrednega trženja, pri čemer podpisnik dovoljenja vnaprej soglaša, da takšno sporočilo ne šteje za neželene komunikacije po 109. členu zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom). Takšni e-naslovi se po barvi ločijo od ostalih, pri poskusu pošiljanja e-pošte na naslove brez dovoljenja pa je uporabnik še posebej opozorjen, da bi lahko prišlo do kršitve zakona.


Prijavi napako v članku