Računalništvo, telefonija
27.06.2008 11:09
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izpadi tiskalnikov podjetja stanejo 663 milijard EUR na leto

Raziskava stroškov upravljanja s tiskalniki, ki jo je naročil Canon Europe, je pokazala, da posamezno evropsko podjetje izgubi 17.000 evrov na leto zaradi težav s tiskalniki. Skupni stroški evropskih podjetij pa znašajo 663 milijard evrov. Raziskavo je izvedlo podjetje ICM Research, ki se je osredotočilo na stroške in upravljanje tiskanja v evropskih podjetjih vseh velikosti v 19 evropskih državah. Pri tem so zbrali odgovore več kot 3.000 posameznikov, odgovornih za tiskanje v svojih podjetjih.

V 72 odstotkih evropskih podjetij zaposleni niso mogli tiskati vsaj enkrat na mesec. Eden od razlogov je bil, da zaposleni niso prijavili težave s tiskalnikom. To se pogosteje dogaja v večjih podjetjih, kjer presenetljivih 43 odstotkov vprašanih v podjetjih z več kot 250 zaposlenimi meni, da so prijave napak prepočasne. Skrbniki IT in vzdrževalci porabijo v povprečju tri tedne in pol na leto za odpravljanje izpadov tiskalnikov. To pomeni 10.000 zapravljenih ur na leto po vsej Evropi.

Raziskava je ocenila, da slabo upravljanje tiskalniških virov podjetje stane povprečno več kot 82.000 evrov na leto. Pri večjih podjetjih nad 250 zaposlenimi pa je ta strošek tudi 695.000 evrov. Pogoste težave, ki zaposlenim onemogočajo tiskanje, so zastoji papirja in izpraznjeni tonerji.

Skoraj dve tretjini podjetij (63 %) nima izdelane strategije tiskanja; od 57 % v Franciji, Španiji in na Portugalskem do 71 % na Norveškem in 73 % v Veliki Britaniji.


Prijavi napako v članku