Telefoni
07.05.2014 22:50

Deli z drugimi:

Share

Izjemen Huawei Ascend P7 v Evropi za 450 evrov

Huawei Ascend P7 naj bi zlahka prepričal tudi zahtevne uporabnike storitev mobilne telefonije!
Huawei Ascend P7 naj bi zlahka prepričal tudi zahtevne uporabnike storitev mobilne telefonije!

Podjetje Huawei bo konec maja v evropskem prostoru ponudil v prodajo novi pametni mobilni telefon družine Ascend, s katerim se bo zlahka zoperstavil trenutno najboljšim mobilnikom na svetu. Tu namreč gre za pametni mobilni telefon Ascend P7, ki je kljub nekoliko »manj zmogljivi« strojni opremi zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom in nalogam. Novinec bo naprodaj v kar 22 evropskih državah (med drugim tudi v Srbiji in Slovaški), Slovenije pa žal ne bo med njimi.


Čeprav bo za pametni mobilni telefon Huawei Ascend P7 v Evropi potrebno ošteti le okoli 450 evrov, ta uporabnikov storitev mobilne telefonije vsaj zlahka ne bo pustil na cedilu. Novost bo namreč opremljena s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in zaščitnim steklom Corning Gorilla Glass 3, 4-jednim procesorjem HiSilicon Balong 910 frekvence 1,6 gigahercev ter sistemskim pomnilnikom kapacitete vsaj dveh gigabajtov. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice microSD, hitro povezavo v mobilni interent pa zagotavljala povezava 4G/LTE. Preostala strojna oprema obsega še digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk, spletno kamero ločljivosti osem milijonov točk in relativno zmogljivo baterijo kapacitete 2.500 miliamperskih ur. Slednja zadošča za do 14 ur pogovorov oziroma do 404 ure v stanju pripravljenosti v omrežju 4G.

Na pametnem mobilnem telefonu Huawei Ascend P7 je prednameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat obogaten z grafičnim vmesnikom Emotion UI 2.3. Novot je za nameček še kot nalašč za prenos, saj meri le 139,8 x 68,8 x 6,5 milimetrov in tehta zgolj 124 gramov.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni

Prijavi napako v članku