Računalništvo, telefonija
06.09.2019 12:31

Deli z drugimi:

Share

Izdelki LG nas bodo kar sami opozarjali na nepravilno delovanje

Tehnologijo Proactive Customer Care podjetja LG bo uporabnike samodejno opozarja na morebitne nepravilnosti pri delovanju naprav.
Tehnologijo Proactive Customer Care podjetja LG bo uporabnike samodejno opozarja na morebitne nepravilnosti pri delovanju naprav.

Na letošnji potrošniški konferenci IFA 2019 obiskovalci niso morali mimo najnovejše tehnologije, ki so jo pripravili pri podjetju LG. Tu dejansko gre za napredno tehnologijo Proactive Customer Care (proaktivna podpora uporabnikom), ki bo vgrajena v vse novejše izdelke južnokorejskega giganta. Dejansko gre tu za sistem, ki temelji na osnovi umetne inteligence in končne uporabnike samodejno opozarja na morebitne nepravilnosti pri delovanju naprav in predlaga rešitve za nastale težave.

Nova storitev Proactive Customer Care podjetja LG ne bo samodejno na voljo končnim uporabnikom, ampak jo bo treba ročno aktivirati v navezi z mobilno aplikacijo LG ThinQ, ki bo na voljo za mobilne naprave Android in iOS. Ob tem bodo kupci dobili še koristne informacije o sami napravi, optimalnih nastavitev in informacij o rednem vzdrževanju, ki naj bi podaljšalo življenjsko dobo naprav LG. Mobilna aplikacije bo tako redno spremljala delovanje naprav in obveščala o napakah.

Nova storitev podjetja LG bo sprva »poskusno« na voljo le za izbrane evropske trge, in sicer v Nemčiji, Franciji, Španiji, Italiji in Združenem kraljestvu in za izbrane izdelke, kot so pralni stroji in hladilniki z zamrzovalniki. Če se bo novost izkazala za uporabno, bo ta seveda na voljo še za druge naprave podjetja LG in za druge evropske trge. Upajmo, da bomo v ta program vključeni tudi mi.


Prijavi napako v članku