Računalništvo, telefonija
26.09.2019 14:16
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Iskratel prejel srebrno nacionalno priznanje GZS-ja za inovacijo SI3000 Lumia GPON OLT

Iskratelova "dvoživka" SI3000 Lumia GPON OLT avtorja Andreja Kržišnika in ekipe je na svečani podelitvi priznanj najboljšim slovenskim inovacijam, ki poteka pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), prejela srebrno priznanje.
Inoavcija, namenjene širokopasovnemu optičnemu dostopu, ki na isti strojni platformi združuje tradicionalni in virtualizirani svet, je tudi prejemnica letošnjega zlatega priznanja Regionalne GZS Gorenjska (foto: KraftArt).
Inoavcija, namenjene širokopasovnemu optičnemu dostopu, ki na isti strojni platformi združuje tradicionalni in virtualizirani svet, je tudi prejemnica letošnjega zlatega priznanja Regionalne GZS Gorenjska (foto: KraftArt).

Iskratel je prvi na svetu najavil GPON OLT »dvoživko«. S programsko nadgradnjo se GPON OLT spremeni v pOLT, kjer programje teče v oblaku, ni pa potrebe po strojni nadgradnji. V podjetju so zelo ponosni na prvi produkt, s katerim se operaterji izognejo celotnemu investicijskemu ciklu pri preobrazbi omrežja dostopa naslednje generacije. Rešitev namreč omogoča cenovno ugodno nadgradnjo obstoječe infrastrukture, še preden se operaterji lotijo varne vpeljave popolnoma virtualizirane arhitekture NGPON.

Inoavcija, namenjena širokopasovnemu optičnemu dostopu, ki na isti strojni platformi združuje tradicionalni in virtualizirani svet, je tudi prejemnica letošnjega zlatega priznanja Regionalne GZS Gorenjska. Novembra pa se bo potegovala tudi za eno izmed najbolj cenjenih nagrad v svetu telekomunikacij, Global Telecoms (GLOTEL) Awards 2019.

V okviru Dneva inovativnosti je GZS na sinočnji slovesnosti že 17. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Podeljenih je bilo osem zlatih, dve posebni priznanji za mlado podjetje, 26 srebrnih, štiri bronasta priznanja, štiri priznanja za prispevek na področju inovativnosti in dve posebni priznanji za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja.

Na regionalni ravni je sicer sodelovalo 199 inovacijskih predlogov in prek 1.000 inovatorjev in inovatorskih ekip. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ISKRATEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ISKRATEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Iskratel_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ISKRATEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku