Računalništvo, telefonija
02.07.2020 11:00

Deli z drugimi:

Share

Iskratel postal član skupine S&T AG

S podpisom pogodbe o prevzemu 100-odstotnega lastniškega deleža je skupina Iskratel s sedežem v Kranju postala članica globalne tehnološke družbe S&T AG, ki zaposluje 4.900 zaposlenih v 32 državah po vsem svetu.
Skupina Iskratel, ki kot članica skupine S&T AG, ohranja svojo identiteto in blagovno znamko, je leto 2019 zaključila s 115 mio EUR prihodkov.
Skupina Iskratel, ki kot članica skupine S&T AG, ohranja svojo identiteto in blagovno znamko, je leto 2019 zaključila s 115 mio EUR prihodkov.

S tem se po letu dni zaključuje strukturiran proces iskanja strateškega partnerja skupine Iskratel, ki bo omogočil nadaljnjo rast in razvoj ter uresničevanje zastavljene dolgoročne poslovne strategije družbe, ki je z lastnimi razvojnimi in proizvodnimi obrati ter 900 zaposlenimi s svojimi produkti in rešitvami prisotna v več kot 50 državah. Z več kot 70-letno tradicijo je Iskratel danes prepoznan kot vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno transformacijo telekomunikacij, transporta, javne varnosti in energetike ter nudenja proizvodnih storitev. Podjetji z združitvijo prepoznavata številne sinergije, zlasti na področju omrežja pete generacije (5G), rešitev za industrijo 4.o, na področjih digitalne transformacije industrijskih vertikal in naslednje generacije optičnih širokopasovnih omrežij ter področju proizvodnje elektronskih vezij (EMS). Nadalje vidita priložnosti v krepitvi prodajne mreže v Adriatic regiji in Vzhodni Evropi ter širitvi na trge Zahodne Evrope.

»V skupini Iskratel smo si zastavili zelo jasno in ambiciozno poslovno strategijo, ki jo bomo skozi prepoznane sinergije z družbo S&T AG veliko hitreje in lažje uresničili. Te prepoznavamo v poVEZovanju znanja in inovativnosti, skupnem razvoju in virih ter močnejši prodajni mreži. Z okrepljeno prodajno mrežo in s hitrejšim razvojem in širitvijo portfelja, zlasti na področjih industrijskega interneta stvari (IIoT), 5G rešitev, varnih in pametnih skupnosti, virtualizacije dostopovnih in komunikacijskih omrežij, bomo dolgoročno uspešnejši in prilagodljivejši. Z združitvijo večamo tudi človeški kapital, ki ostaja prepoznan kot ključen gradnik nadaljnjega ustvarjanja rezultatov,« je ob tem poudaril glavni direktor Iskratela, mag. Željko Puljić.

Glavni direktor S&T AG Hannes Niederhauser pa dodaja: »Razvoj omrežja pete generacije (5G) spremljamo že dolgo in opredelili smo ključne primere njegove uporabe. Z združitvijo pričakujemo, da bomo dobili ključno prednost in okrepili našo ponudbo na področju 5G in se v prihodnosti še močneje pozicionirali na naših ključnih področjih kot so pametne tovarne in rešitve za transport. S prepoznanimi sinergijami bomo v naslednjih dveh letih povečali poslovni rezultat Iskratela za več kot 10 % EBITDA.«


Skupina Iskratel, ki kot članica skupine S&T AG, ohranja svojo identiteto in blagovno znamko, je leto 2019 zaključila s 115 mio EUR prihodkov. Kupnina znaša 37,5 mio EUR. Dogovorjen je tudi variabilni del, ki je odvisen od poslovne uspešnosti v prihodnjih treh letih. Proces bo po pridobitvi vseh uradnih dovoljenj zaključen jeseni.

O S&T AG
S&T AG je tehnološka družba s sedežem v Linzu v Avstriji, ki zaposluje okoli 4.900 ljudi in deluje v 32 državah po vsem svetu. Je vodilni ponudnik storitev in rešitev ter dobavitelj IT sistemov v Srednji in Vzhodni Evropi. S prevzemom deleža v podjetju Kontron AG leta 2016 je družba S&T AG postala eden izmed vodilnih dobaviteljev tehnologij na področju pametnih tovarn oz. industrije 4.0 ter interneta stvari (IoT) na globalnem trgu.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kontron, d. o. o.
Za več informacij so vam na voljo pri Kontron, d. o. o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kontron, d. o. o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več