Obvestila podjetij
01.04.2021 07:25
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iPROM z novo generacijo semantičnega ciljanja, podprtega z globokim učenjem

Družba iPROM je nadgradila tehnologijo iPROM Cloud z naprednim algoritmom za semantično ciljanje, zasnovanim za učinkovitejše iskanje stičnih točk med vsebino spletnih strani in vsebino oglasov.

Nova generacija semantičnega ciljanja z uporabo umetne inteligence oglaševalcem omogoča boljše povezovanje vsebine oglasnih sporočil z vsebino digitalnih medijev, zagotavlja višjo raven relevantnosti in varnosti blagovne znamke ter izboljšanje rezultatov oglaševalskih akcij.

Novo jedro rešitve je prilagojeno jezikovnim področjem srednje in vzhodne Evrope ter predstavlja eno izmed prvih tovrstnih rešitev, namenjenih oglaševalcem, ki posegajo v ta geografska območja.

»S semantičnim ciljanjem uporabimo poglobljeno razumevanje vsebine spletnih strani, ki smo ga pridobili s tehnologijo obdelave naravnega jezika in globokim učenjem, za učinkovitejše umeščanje oglasov ob sorodne vsebine v mediju. Oglasi tako postanejo del vsebine, so naravnejši, zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo in tako boljše odzive pri uporabnikih,« pojasnjuje Tomaž Tomšič, vodja oddelka iPROM Labs. »Hkrati pa algoritem semantičnega ciljanja prepozna potencialno škodljivo vsebino, jo izloči iz ciljanja in s tem varuje ugled blagovne znamke,« dodaja Tomšič.

Nadgrajeno semantično ciljanje za večjo dovzetnost uporabnikov na oglasna sporočila

Novo iPROMovo jedro za semantično ciljanje temelji na analizi vsebine spletnih dokumentov, ki uporablja globoko učenje in analizo naravnega jezika (Natural Language Processing – NLP). Ta način obdelave besedil zagotavlja prepoznavanje besed in razmerja med njimi, s tem pa ponuja globlji vpogled v pomen vsebin, objavljenih znotraj samih digitalnih medijev.

Algoritem za ciljanje v nadaljevanju išče stične točke med vsebino oglasa in vsebino, objavljeno v digitalnem mediju, oglasni strežnik pa na osnovi tega prikazuje za uporabnika relevantno oglasno vsebino.

Umeščanje oglasov ob povezano oziroma sorodno vsebino v digitalnih medijih zagotavlja večjo pozornost in večjo odzivnost uporabnikov.

Zagotavljanje najvišjih standardov varnosti blagovne znamke

Kombinacija različnih metod ciljanja znotraj rešitve iPROM Cloud omogoča doseganje uporabnika z oglasno vsebino na pravem mestu, ko je ta zanjo dovzeten, blagovnim znamkam pa nudi nadzor nad vsebino, ob kateri se njihovi oglasi prikazujejo, kar zagotavlja najvišje standarde na področju varnosti blagovne znamke z vidika ugleda.

iPROM tehnologije za semantično ciljanje razvija že od leta 2012. Novo jedro združuje skupek nadgradenj, ki jih je iPROM na tem področju integriral v preteklih dveh letih s poudarkom na jezikovnih področjih, namenjenih trgom srednje in vzhodne Evrope. Semantično ciljanje glede na posamezne cilje oglaševalskih akcij v iPROMu standardno dopolnjujejo še z naprednim vedenjskim ciljanjem in tehnologijami, ki zagotavljajo prikazovanje komercialnih vsebin na podlagi javno dostopnih podatkov oz. podatkov tretjih strank (npr. vremenski podatki, stanje na borzi, različni vozni redi, razmere na cestah itd.).

»V digitalnem oglaševanju je natančno ciljanje ključno. iPROM z nadgradnjo jedra za semantično ciljanje v kombinaciji z drugimi rešitvami za napredno doseganje ciljnih skupin blagovnim znamkam omogoča, da javnost nagovarjajo s še relevantnejšimi sporočili in utrjujejo ugled na dolgi rok,« zaključuje Tomšič.

Vas zanima več iz te teme?
iPROM

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Omni komunikacije d.o.o.

Stare Črnuče 9, 1000 Ljubljana, Tel: 040 726 280
Tehnologije, ki so se pred leti zdele nemogoče, so danes resničnost. Vedno več podjetij se odloča za avtomatizacijo svojih procesov. Avtomatizacija, ki je eden izmed ključnih ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Letališka cesta 29B, 1000 Ljubljana,
Endava že več kot 21 let spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomaga nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz področja financ, telekomunikacij, medijev, tehnologije, potrošniških ... Več