Telefoni
25.03.2020 12:59

Deli z drugimi:

Share

iPhona 12 pred oktobrom ne bo

iPhona 12 pred oktobrom ne bo
iPhona 12 pred oktobrom ne bo

Pred kratkim smo objavili novico, da Apple na Kitajskem počasi ponovno zaganja proizvodnjo, saj se situacija s koronavirusom tam umirja. To bi načeloma morala biti dobra novica za vse oboževalce iPhonov, kajti vprašanje je, kdaj torej lahko pričakujemo izid novega iPhona 12. Apple je svoje nove naprave po navadi predstavil septembra, vendar se zdi, da letos to ne bo izvedljivo. Kljub temu, da bo Applova proizvodnja kmalu normalno obratovala, iPhona 12 po vsej verjetnosti pred oktobrom ne bomo videli.

Jon Prosser, analitik s precej točnimi napovedmi, kar se tiče izidov Applovih naprav, je na svojem Twitter profilu objavil, da bo izid novega iPhona 12 zelo verjetno prestavljen na oktober, ali celo november. Dejstvo je, da ocena posledic koronavirusa pri Applu še poteka, prav tako pa krize še zdaleč ni konec. Ravno zato obstaja velika verjetnost, da so napovedi Prosserja in tudi ostalih podobno mislečih analitikov točne.

Glede na zapisl Prosserja na Twitterju – “Prototyping for iPhone 12 isn’t even done yet. It requires execs from Apple travel to China, and due to travel bans, they haven’t been able to finalize.” – lahko vidimo, da Apple pri izidu iPhona 12 nekoliko zaostaja za zastavljenimi roki. Največji problem bi naj bil pri dokončanju dizajna naprave, kajti tako kot vsa ostala podjetja po svetu, se tudi Apple sooča s prepovedjo uporabe letalskega prometa. Po poročanju Prosserja bi naj novi iPhone 12 bil trenutno še v prototipni fazi.

To obenem pomeni, da do sedaj videne podobe in slike ne slonijo na končni verziji strojne opreme, temveč gre resnično bolj ali manj za špekulacije. Torej, namesto, da že takoj vzamemo videne podobe kot končne verzije, je najbolje, da jih dojemamo kot nek skupek prototipov, na katerih Apple trenutno dela in iz teh bi lahko nastala dokončna verzija naprave.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku