Digitalizacija
Poslovne rešitve
07.06.2024 16:18
Posodobljeno 6 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iObčina: prostorske informacije za strokovnjake in občane

iObčina je platforma prostorskih podatkov, ki jo razvijajo v podjetju Kaliopa in je med drugim namenjena tudi v pomoč delu projektantom, nepremičninskim posrednikom, občinam, komunalam ... Potrebujete aktualne podatke o določeni parceli ali stavbi? Danes je to enostavno.
iObčina med drugim nudi dostopnost do podatkov ministrstev na enem mestu.
iObčina med drugim nudi dostopnost do podatkov ministrstev na enem mestu.

iObčina vključuje občinske, regijske in državne prostorske informacije, ki so javno dostopne ali dostopne zgolj na podlagi različnih pooblastil. Poleg pregledovanja podatkov nudi možnost prostorskega poizvedovanja in geometrijskih ter lokacijskih analiz, s katerimi dobimo odgovore na vprašanja o položaju in porazdelitvi določenega pojava v prostoru.

Enostaven uporabniški vmesnik in dobro pripravljeni podatki uporabniku omogočajo, da lahko samostojno prekriva in medsebojno primerja različne prostorske podatke, kar mu olajša interpretacijo prostora.

Kaliopa za zastorom

V Kaliopi s pisano ekipo geodetov, gradbenikov, urbanistov in programerjev skrbijo za posodabljanje podatkov o parcelah, stavbah in naslovih, vrednotenju nepremičnin, skokih iz karte v eZK-sodstvo, DOF skozi čas, planskih aktih, infrastrukturi, državnih varovanih in drugih območjih …

iObčina za vsakogar

Prostorska in podatkovna platforma je zasnovana tako, da jo lahko uporabljajo občani, strokovna javnost, občinske uprave in njihove javne službe.

Ker iObčina nudi pester nabor različnih  strokovnih podlag, je lahko v veliko pomoč različnim skupinam strokovnjakov, kot so gradbeniki, projektanti, izvajalci gradenj, arhitekti in krajinski arhitekti, geodeti …

Tukaj projektanti najdejo vse potrebno za svoje delo. (sliki zgoraj)

Vse na enem mestu

Zaradi združenih prostorskih vsebin “na enem mestu” se iObčina ponuja tudi kot odličen medij za službe, ki nadzirajo izvajanja javnih služb, gradenj in ostalih posegov v prostor, kot so medobčinski in občinski inšpektorati.

Zagotovo pa je iObčina z dobrim poznavanjem prostorskih podatkov lahko zelo uporabno orodje za nepremičninske agente in nenazadnje tudi za kupce ali prodajalce nepremičnin.

Saj poznate šalo »kaj najbolj vpliva na ceno nepremičnine?« Tri stvari: lokacija, lokacija in lokacija. Seveda se v tej šali skrivajo informacije o množici okoliških prostorskih podatkov v bližini izbrane lokacije. In iObčina jih vsebuje.

ETN, MVN, eZK, KN-stavbe, KN-parcele, DOF, GJI, DRSV, MOP, GERK … nepremičniski agenti vedo, kaj te kratice pomenijo, in vse jih lahko še vedno najdete brezplačno v iObčini – in to za področje cele Slovenije.

Strokovna javnost – ali bi se izobraževali?

Kaliopa v mesecih juniju, juliju in avgustu ponuja izobraževanja, na katerih bo poudarek na uporabi iObčine in temu, kako najučinkoviteje najti, filtrirati ustrezne podatke in jih prenesti v svoja delovna okolja (AutoCAD, QGIS …)

Cena 4-urnega izobraževanja je 200€/na osebo (DDV ni vključen v ceno).

Razpisani termini:

Četrtek, 27.06.2024

Četrtek, 11.07.2024

Četrtek, 22.08.2024

Za več informacij o izobraževanju lahko pokličete 01 520 82 80.

Več na www.iobcina.si in www.kaliopa.si.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Kaliopa.
Vas zanima več iz te teme?
iObčina


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več