Računalništvo, telefonija
25.10.2019 09:03
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intrix: CRM za večjo prodajo

Učinkovito upravljanje z nepregledno množico informacij, aktivnosti in nalog, ki jih ima podjetje z vsemi svojimi kontakti, je v današnjem času preobilice informacij videti zelo težavna naloga. A z dobrim CRM sistemom postane otročje lahko.
Intrix: CRM za večjo prodajo
Intrix: CRM za večjo prodajo

Vsa podjetja imajo isti osnovni cilj: organizirati poslovne procese tako, da bodo uspešneje pridobivala nove kupce in negovala odnose z obstoječimi.

Zadovoljne stranke omogočajo dolgoročno rast

Po podatkih in izračunih strokovnjakov je danes od 5 do 20 % možnosti, da bomo izdelek oziroma storitev prodali novi stranki – ter kar od 60 do 70 % možnosti, da se bo nakup zgodil pri obstoječih strankah. Zato so na mestu vprašanja: ali vemo, kdo so naši kupci, kakšne so njihove navade, ali imamo arhivirana vsa njihova povpraševanja in seveda opravljene nakupe?

Za širjenje in doseganje dolgoročne rasti je seveda v interesu vsakega prodajalca oziroma ponudnika pridobivanje novih kupcev. Obstoječe kupce pa je treba ne le zadovoljiti, ampak tudi presegati njihova pričakovanja. Pri tem vam lahko CRM pomaga, da iz obstoječih strank naredite zadovoljne stranke, s katerimi boste sodelovali na dolgi rok. Cilj je namreč dvosmerno zadovoljstvo. In ne pozabite: zadovoljna stanka bo svoje mnenje delila z 8 osebami, nezadovoljna pa kar z 22 (vir: https://www.intotheminds.com/blog/en/complaint-handling-in-numbers-are-customers-really-satisfied/).

Pomagajo lahko sodobne tehnologije

Nekatera podjetja imajo podatke o strankah zabeležene v glavah zaposlenih, druga v zvezkih, e-pošti ali v preglednicah, najpogostejša pa je kar kombinacija vsega naštetega. To se kot slabost izkaže vsakič, ko je treba iz vsega tega na hitro izluščiti ažurne ključne informacije ali prioritete vsakodnevnih opravil.

Marsikateri prodajni ekipi se dogaja, da se zaradi množice dogovorov in opravil klici in ponudbe strankam podvajajo, povpraševanjem pa se ne sledi dosledno ali se nanje celo pozabi. Zaradi obilice opravil podjetja pozabljajo tudi na priložnosti oz. sledi, ki jih za sabo pustijo iskalci informacij o njihovi ponudbi.

Ker je informacij, ki so pomembne za poslovanje, vse več, jih postaja “peš” nemogoče obvladovati. Zaposleni so pod stresom, saj velik del časa in energije porabljajo za to, da se poskušajo znajti. Pogosto pa se zgodi tudi to, da prave datoteke nimajo pri roki ravno takrat, ko jo potrebujejo.

Te in podobne težave rešuje Intrix CRM: podjetjem pomaga učinkoviteje pridobivati nove stranke, iz obstoječih stikov pa narediti zadovoljne stranke, ki se bodo z veseljem vračale v poslovalnice ali naročale storitve.

CRM namreč omogoča popoln pregled nad strankami. Prodajnemu procesu lahko z njegovo pomočjo dosledno sledite, pravočasno ukrepate in zato hitreje zaključite posel. CRM v povprečju poveča prihodek na prodajnega zastopnika za 41 % in število zaznav (leadov) za 300 %, stroške trženja in prodaje pa zmanjša za 23 % (vir: https://www.convergehub.com/blog/scalable-crm-important-growing-business).

Intrix omogoča še veliko več

Poleg spremljanja strank lahko z Intrixom tudi vodite projekte, kreirate ponudbe, dopise ipd. (sistem jih sam arhivira in omogoča pregled nad vsemi izdanimi dokumenti posamezni stranki) ter si olajšate pripravo in izvajanje marketinških akcij, vključno z distribucijo množične e-pošte ali sms sporočil. Vodjem in načrtovalcem prodajnih aktivnosti so v vsakem trenutku na voljo različna uporabna poročila. Intrix je povezljiv tudi z različnimi ERP sistemi, kar vam omogoča dvosmerno sinhronizacijo podatkov o podjetjih in kontaktih ter enosmerni prenos ponudb, naročil in finančnih podatkov iz sistema ERP v Intrix.

Prilagodljivo orodje v oblaku

Intrix CRM prinaša zgledno urejeno bazo strank. Vsa povpraševanja se spremljajo na enem mestu, vse aktivnosti, ki jih kdo opravlja s strankami, pa so organizirane pregledno in v vsakem trenutku dostopne vsem izbranim sodelavcem. Ker Intrix deluje v oblaku, je mogoče do vseh podatkov dostopati kjerkoli in kadarkoli: na računalniku, mobilnem telefonu ali tablici.

Intrix je tako intuitiven in uporabniku prijazen, da ga lahko pričnete uporabljati dobesedno takoj. Prilagodljivost nastavitev specifičnim potrebam podjetja ter možnost dodajanja oziroma odstranjevanja posameznih modulov pa omogočata, da se Intrix povsem prilagodi potrebam vašega podjetja.

Intrix lahko 30 dni preizkušate brezplačno – obiščite www.intrix.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PALSIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PALSIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konferenca INFOSEK, 21. - 23. 11. 2012

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PALSIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več