Računalništvo, telefonija
03.04.2011 10:12

Deli z drugimi:

Share

Internetno faksiranje: za povečano produktivnost zaposlenih

Priljubljenost rešitev internetnega faksiranja v času gospodarske krize še narašča – lahko rečemo, da internetno faksiranje vztrajno izpodriva klasične faks naprave. V svetu tovrstne rešitve uporablja več milijonov podjetij vseh velikosti.
aFax: enostavno kot e-pošta
aFax: enostavno kot e-pošta

Med najbolj priljubljenimi internet faks storitvami v tujini so MetroFax, MyFax, RapidFax, SmartFax, Nextiva, eFax in RingCentral. V Sloveniji je vodilna storitev na tem področju aFax, ki je slovenskim uporabnikom na voljo že od leta 2007. Uporablja ga več kot tisoč uporabnikov, po večini so to poslovni uporabniki iz podjetij vseh velikosti.

Dva izmed glavnih razlogov za naraščajočo priljubljenost internetnega faksiranja sta zagotovo, da storitve internetnega faksiranja podjetjem omogočajo zniževanje stroškov in občutne prihranke pri času. Slednje bomo vzeli pod drobnogled v tem članku.

Enostavnost uporabe

Povečano produktivnost uporabnikov internetnih faks storitev omogočajo ravno občutni prihranki pri času in bistveno prijetnejše faksiranje, kot smo ga vajeni pri zastarelih faks napravah. Fakse prejmete v predal elektronske pošte kot običajen email s PDF priponko, ki vsebuje faks sporočilo. Pošiljate pa jih enostavno tako, da vpišete za naslovnika faks številko prejemnika, za znakom @ pa ustrezno domeno ponudnika storitev. Dokument, ki naj se pošlje kot faks, dodate kot priponko. Preprost email in faks je dostavljen.

Vedno z vami, tudi ko vas ni v pisarni

Stavek smo si sposodili na spletni strani www.afax.si, pove pa natanko to, kar internet faks rešitve ponujajo: neodvisnost od lokacije faks naprav. Seveda ne le, ko niste na delovnem mestu – tudi v sami pisarni se vam ni potrebno sprehajati do faks naprave, ne pri prejemanju ne pri pošiljanju faksov.

Hitro in učinkovito iskanje faksov

Vse fakse prejmete in pošljete iz vašega priljubljenega programa za e-pošto. Ustvarite si lahko ločene mape za prejete in poslane fakse. Tako imate vse fakse ustrezno arhivirane in datumsko pregledne, vgrajeni iskalnik e-poštnega odjemalca pa vam med drugim omogoča, da vse prejete fakse z določene faks številke najdete praktično v trenutku – in to za leta nazaj.

Nič čakanja ob zasedenih linijah

Pri internet faks rešitvah linije niso nikoli zasedene. Niti ko pošiljate fakse navzven – ob zasedeni liniji se bo faks samodejno poslal nekoliko kasneje – niti ko drugi pošiljajo fakse vam. Vsi vemo kako frustrirajoče je čakanje ob zasedenih linijah. Prav tako pa je pomembno, da se lahko zanesemo, da smo za naše stranke in poslovne partnerje zares dosegljivi.

Boljši ponudniki internet faks storitev nudijo tudi SMS obveščanje ob prejetih faksih, kar vam lahko pomaga k hitrejši odzivnosti, prav tako pa se ne potrebujete spraševati ali je pričakovani faks že prispel do vas. Ker faksi pridejo neposredno v vaš e-poštni predal, se vam tudi nikoli ne bo zgodilo, da bi kateri faks izgubili ali morda pomotoma zavrgli (ter ga nato neuspešno iskali po pisarni).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVIOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVIOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVIOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku