Spletni brskalniki
07.05.2013 14:47

Deli z drugimi:

Share

Internet Explorer 10 podvojili število uporabnikov

Raziskava analitske hiše Net Applications je pokazala, da se je število uporabnikov spletnega brskalnika Internet Explorer 10 v dobrem mesecu dni podvojilo. Glavne zasluge za to gredo predvsem samodejnemu »razpošiljanju« prvega servisnega paketa za operacijski sistem Windows 7.
Internet Explorer 10 je večje število uporabnikov pridobil na račun prvega servisnega paketa za operacijski sistem Windows 7!
Internet Explorer 10 je večje število uporabnikov pridobil na račun prvega servisnega paketa za operacijski sistem Windows 7!

Podjetje Microsoft je s samodejnim »razpošiljanjem« prvega servisnega paketa (Service Pack 1) za operacijski sistem Windows 7 pričelo 20. marca, vsi uporabniki širom sveta pa so ga prejeli konca aprila (http://goo.gl/xR21Q). Ker je omenjeni popravek vseboval tudi posodobitev na spletni brskalnik Internet Explorer 10 ne preseneča, da je ta v zgolj enem mesecu podvojil število uporabnikov. Raziskava analitske hiše Net Applications je namreč pokazala, da je meseca marca manj prisegalo le slabe 3-odstotke uporabnikov svetovnega spleta, danes pa najnovejši Microsoftov brskalnik obvladuje »že« 6-odstotni tržni delež.

Med uporabniki Microsoftovega spletnega brskalnika še vedno kraljuje Internet Explorer 8, saj ga skupno uporablja 23-odstotkov uporabnikov, z 18-odstotki pa mu sledi že nekoliko zastareli Internet Explorer 7. Na konkurenčni spletni brskalnik Google Chrome 26 trenutno prisega 13-odstktov uporabnikov, brskalnik Mozilla Firefox 20 pa obvladuje slabih 10-odstotkov tržnega deleža brskalnikov. Glede na to, da sta Chrome 26 in Firefox 20 šele ugledala luč sveta, je njihov delež, vsaj v primerjavi z brskalnikom Internet Explorer 10, izjemen.

Raziskava analitske hiše Net Applications je še razkrila, da na spletni brskalnik Internet Explorer trenutno skupno prisega 56-odstotkov uporabnikov osebnih računalnikov, drugo mesto z 20-odtstotki pa zaseda Firefox. Na tretjem mestu najdemo Chrome s 16-odstotnim tržnim deležem, Applov Safari pa za deskanje skupaj uporablja dobrih 5-odstotkov uporabnikov svetovnega spleta.

Na področju mobilnih naprav pa z 59,4-odstotnim tržnim deležem prevladuje Applov mobilni brskalnik Safari, ki pa je v primerjavi z mesecem marcem sicer izgubil 2,4-odstotni točki uporabnikov. Mobilnemu brskalniku podjetja iz Cupertina sledita Google Chrome in Opera Mini. Raziskava analitske hiše Net Applications je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/7Znls.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

AGORA d.o.o.

Parmova ulica 53 , 1000 Ljubljana, Tel: 01 280 16 20 / 031 603 396
AGORA d.o.o., podjetje za ustvarjalne komunikacije, je bilo ustanovljeno 21. septembra 1989. Sedež podjetja je na Parmovi 53 v Ljubljani, kjer imajo učilnice za izobraževalno delo ... Več