Poslovne rešitve
30.05.2024 16:30

Deli z drugimi:

Share

InterCapital postaja prvi tuji izdajatelj na borzi v Bukarešti

Po uspešnem lansiranju ETF-ja, ki vlaga na romunski kapitalski trg in kotira na borzah na Hrvaškem in v Sloveniji, je BET-TRN UCITS ETF od 29.5.2024 na voljo tudi vlagateljem na borzi v Bukarešti.

Ker se uvrstitev ETF-ja v Romuniji ujema s prvim rojstnim dnem, je InterCapital v celoti ukinil upravljavsko provizijo za InterCapital BET-TRN UCITS ETF, ki bo namesto običajnih 0,6 % letno do 31.7.2024 znašala 0 %. Ukinitev upravljavske provizije tako vlaganje v ta ETF naredi še bolj privlačno za vlagatelje v Romuniji, pa tudi za vse vlagatelje, ki so v ETF vložili prek Zagrebške ali Ljubljanske borze.

ETF sledi gibanju indeksa BET-TRN, ki vključuje 20 najbolj likvidnih in kakovostnih podjetij na romunskem trgu, kot so Banca Transilvania, Hidroelectrica, OMV Petrom in druga. Indeks je v zadnjem letu dosegel več kot 53-odstotno rast, s čimer je svojim vlagateljem prinesel večji donos kot globalni indeksi, kot sta S&P500 in STOXX Europe 600.

„Romunski kapitalski trg spremljamo že 15 let, vendar smo se doslej pojavljali v vlogi vlagatelja. Zato smo še posebej veseli, da smo naredili korak naprej in postali prvi tuji izdajatelj na borzi v Bukarešti. Za nas ima pa še večji pomen dejstvo, da smo s to kotacijo velikemu številu domačih vlagateljev omogočili enostavno vlaganje v borzni indeks, ki je v zadnjih letih po donosu prekašal mnoge druge bolj opevane tuje indekse.

ETF deluje že skoraj eno leto in skupaj z ostalimi ETF-ji InterCapital-a je na voljo na Zagrebški in Ljubljanski borzi, kjer je pritegnil velik interes vlagateljev in zbral skoraj deset milijonov evrov sredstev. Verjamemo, da bodo tudi romunski vlagatelji prepoznali InterCapital BET-TRN UCITS ETF kot najboljši in najpreprostejši način za vlaganje v hitro rastoče romunsko gospodarstvo,“ je izjavil Ivan Kurtović, predsednik uprave InterCapital Asset Managementa.

O InterCapital Asset Managementu

Z več kot 20 leti izkušenj in ponudbo 19 investicijskih skladov in 4 ETF-jev, v katere je vloženih več kot 500 milijonov evrov, je InterCapital Asset Management največje hrvaško neodvisno podjetje za upravljanje premoženja. InterCapital že leta dokazuje svojo strokovnost in inovativnost s ponudbo izdelkov in storitev, ki so edinstveni na regionalnih trgih. InterCapital je prvo regionalno podjetje, ki je prešlo od ponudbe klasičnih UCITS skladov k ETF-jem in digitalnim platformam (z aplikacijo Genius), kar je v skladu s ciljem podjetja: ponudba cenovno učinkovitih in privlačnih izdelkov na hrvaškem in drugih regionalnih trgih.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AGENCIJA ODMEV
Za več informacij so vam na voljo pri AGENCIJA ODMEV
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AGENCIJA ODMEV? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18