Računalništvo, telefonija
25.01.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Interaktivni zasloni za bolj produktivno predavanje ali sestanek

.. Ne glede na to, ali gre za učilnico, predavalnico, pisarno ali konferenčno sobo, so danes na voljo tehnologije, ki nam olajšajo tako prikazovanje dejstev, kot tudi nudijo popolnoma nove načine sodelovanja večjega števila udeležencev ..
Interaktivni zasloni za bolj produktivno predavanje ali sestanek
Interaktivni zasloni za bolj produktivno predavanje ali sestanek

Interaktivni zasloni, občutljivi na dotik so vsekakor pomemben korak k modernim predavanjem in sestankom. Pozornost občinstva ali poslovnega partnerja pritegnejo na popolnoma drugačen način kot suhoparne predstavitve, ki smo jih bili vajeni še nedolgo nazaj.

Večja učinkovitost, odzivna tehnologija, sodelovanje s kolegi na drugem koncu sveta in ostale prednosti interaktivnih zaslonov so tiste lastnosti, ki so prepričale že mnoge uporabnike, ki si dela brez tovrstnih zaslonov več ne morejo predstavljati.

Newline interaktivni zasloni z odzivno tehnologijo IR touch in s 4K ultra visoko ločljivostjo omogočajo sodelovanje vseh uporabnikov brez omejitev. Nadgrajena IR tehnologija dotika je neverjetno odzivna in ponuja mehkejšo in najbolj intuitivno izkušnjo. Multifunkcijski interaktivni zasloni so idealna rešitev za učilnice, pa tudi za predavalnice in sobe za sestanke.

Interaktivno in brez zapletov

Interaktivni zaslon, kakršen je Newline serija X, omogoča video klice skupin, ima vgrajeni dve kameri, mikrofona in zvočnika. Vanj je vgrajen tudi mini računalnik s sistemom Windows, ki zaslon spremeni v velik računalnik na dotik. Težav z učenjem uporabe in programsko opremo ne boste imeli, saj imajo Newline zasloni nameščene Office 365, ki jih večina uporablja na svojih namiznih ali prenosnih računalnikih.

Na dolgi rok lahko s tovrstnimi zasloni veliko prihranite tudi pri potnih stroških, saj lahko prek zaslona komunicirate s poslovnimi partnerji ali sodelavci na oddaljenih lokacijah – hitro, brez zapletov in brez potrebe po dodatnih izobraževanjih, saj gre za znane, vsem »domače« tehnologije.

Zaslon omogoča vidni kot do 178 stopinj, tako da se nihče ne bo pritoževal, da česa ne vidi. Tudi predavatelj bo lahko stal ob strani in še vedno jasno videl sliko. Za pisanje in delo z zaslonom boste potrebovali zgolj svoje prste in neelektronsko pisalo. V praksi je to lahko navadna palčka ali ugasnjen kemični svinčnik. Za povezovanje ima na voljo vrsto različnih vhodov, med drugim 4 HDMI vhode in Display Port. Zaslon lahko uporablja več oseb hkrati, kar mu omogoča tehnologija multi-touch. Omislite si ga lahko v različnih dimenzijah, in sicer 65-palčnega (165 centimetrov), 75-palčnega (190,5 centimetra) ali 86-palčnega (218,5 centimetra).

Zaslon odlikuje tudi tehnologija Optical Bonding, ki že tako odlično sliko še izboljša. Seveda ima zaslon vgrajen tudi Wi-Fi.

Poleg serije X si lahko omislite tudi vmesno serijo VN ali vstopno različico – serijo RS. Več najdete na spletni strani www.secop.si.

Prednosti zaslona pred interaktivno tablo

Interaktivni zasloni so rešitev, s katero dobite vse v enem. Pri tabli poleg potrebujete še projektor, ki sliko prikazuje v slabši resoluciji, poleg tega pa je tudi več dela s samimi nastavitvami. Pri tablah poleg tega za pisanje, označevanje in delo potrebujete elektronski svinčnik, medtem ko je pri interaktivnem zaslonu dovolj roka in navadno pisalo. Pri Newline interaktivnih zaslonih to v praksi pomeni, da pišemo z navadnim pisalom, listamo s prstom, kot to vsi počnemo pri pametnih telefonih, brišemo pa preprosto s pestjo. Pri tablah moramo navadno med temi funkcijami izbirati v posebnem meniju.

Vsi vemo, da zapleti z zastarelo tehnologijo poleg zapravljenega časa povzročajo tudi veliko slabe volje, kar pri pomembnih sestankih zmanjša možnost obojestranskega dogovora. Z zanesljivo tehnologijo, ki je v koraku s časom, se vam to ne bo zgodilo.

V podjetju Secop na spletni strani www.secop.si poleg interaktivnih zaslonov nudijo tudi vse, kar potrebujete v svoji pisarni: od kakovostnih tiskalniških in multifunkcijskih naprav ter uničevalcev dokumentov do drobnega pisarniškega materiala. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Secop d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Secop d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

SECOP d.o.o. - Celovite rešitve za delo z dokumenti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Secop d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več