Računalništvo, telefonija
25.01.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Interaktivni zasloni za bolj produktivno predavanje ali sestanek

.. Ne glede na to, ali gre za učilnico, predavalnico, pisarno ali konferenčno sobo, so danes na voljo tehnologije, ki nam olajšajo tako prikazovanje dejstev, kot tudi nudijo popolnoma nove načine sodelovanja večjega števila udeležencev ..
Interaktivni zasloni za bolj produktivno predavanje ali sestanek
Interaktivni zasloni za bolj produktivno predavanje ali sestanek

Interaktivni zasloni, občutljivi na dotik so vsekakor pomemben korak k modernim predavanjem in sestankom. Pozornost občinstva ali poslovnega partnerja pritegnejo na popolnoma drugačen način kot suhoparne predstavitve, ki smo jih bili vajeni še nedolgo nazaj.

Večja učinkovitost, odzivna tehnologija, sodelovanje s kolegi na drugem koncu sveta in ostale prednosti interaktivnih zaslonov so tiste lastnosti, ki so prepričale že mnoge uporabnike, ki si dela brez tovrstnih zaslonov več ne morejo predstavljati.

Newline interaktivni zasloni z odzivno tehnologijo IR touch in s 4K ultra visoko ločljivostjo omogočajo sodelovanje vseh uporabnikov brez omejitev. Nadgrajena IR tehnologija dotika je neverjetno odzivna in ponuja mehkejšo in najbolj intuitivno izkušnjo. Multifunkcijski interaktivni zasloni so idealna rešitev za učilnice, pa tudi za predavalnice in sobe za sestanke.

Interaktivno in brez zapletov

Interaktivni zaslon, kakršen je Newline serija X, omogoča video klice skupin, ima vgrajeni dve kameri, mikrofona in zvočnika. Vanj je vgrajen tudi mini računalnik s sistemom Windows, ki zaslon spremeni v velik računalnik na dotik. Težav z učenjem uporabe in programsko opremo ne boste imeli, saj imajo Newline zasloni nameščene Office 365, ki jih večina uporablja na svojih namiznih ali prenosnih računalnikih.

Na dolgi rok lahko s tovrstnimi zasloni veliko prihranite tudi pri potnih stroških, saj lahko prek zaslona komunicirate s poslovnimi partnerji ali sodelavci na oddaljenih lokacijah – hitro, brez zapletov in brez potrebe po dodatnih izobraževanjih, saj gre za znane, vsem »domače« tehnologije.

Zaslon omogoča vidni kot do 178 stopinj, tako da se nihče ne bo pritoževal, da česa ne vidi. Tudi predavatelj bo lahko stal ob strani in še vedno jasno videl sliko. Za pisanje in delo z zaslonom boste potrebovali zgolj svoje prste in neelektronsko pisalo. V praksi je to lahko navadna palčka ali ugasnjen kemični svinčnik. Za povezovanje ima na voljo vrsto različnih vhodov, med drugim 4 HDMI vhode in Display Port. Zaslon lahko uporablja več oseb hkrati, kar mu omogoča tehnologija multi-touch. Omislite si ga lahko v različnih dimenzijah, in sicer 65-palčnega (165 centimetrov), 75-palčnega (190,5 centimetra) ali 86-palčnega (218,5 centimetra).

Zaslon odlikuje tudi tehnologija Optical Bonding, ki že tako odlično sliko še izboljša. Seveda ima zaslon vgrajen tudi Wi-Fi.

Poleg serije X si lahko omislite tudi vmesno serijo VN ali vstopno različico – serijo RS. Več najdete na spletni strani www.secop.si.

Prednosti zaslona pred interaktivno tablo

Interaktivni zasloni so rešitev, s katero dobite vse v enem. Pri tabli poleg potrebujete še projektor, ki sliko prikazuje v slabši resoluciji, poleg tega pa je tudi več dela s samimi nastavitvami. Pri tablah poleg tega za pisanje, označevanje in delo potrebujete elektronski svinčnik, medtem ko je pri interaktivnem zaslonu dovolj roka in navadno pisalo. Pri Newline interaktivnih zaslonih to v praksi pomeni, da pišemo z navadnim pisalom, listamo s prstom, kot to vsi počnemo pri pametnih telefonih, brišemo pa preprosto s pestjo. Pri tablah moramo navadno med temi funkcijami izbirati v posebnem meniju.

Vsi vemo, da zapleti z zastarelo tehnologijo poleg zapravljenega časa povzročajo tudi veliko slabe volje, kar pri pomembnih sestankih zmanjša možnost obojestranskega dogovora. Z zanesljivo tehnologijo, ki je v koraku s časom, se vam to ne bo zgodilo.

V podjetju Secop na spletni strani www.secop.si poleg interaktivnih zaslonov nudijo tudi vse, kar potrebujete v svoji pisarni: od kakovostnih tiskalniških in multifunkcijskih naprav ter uničevalcev dokumentov do drobnega pisarniškega materiala. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Secop d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Secop d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

SECOP d.o.o. - Celovite rešitve za delo z dokumenti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Secop d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več