Telefoni
08.06.2013 13:05
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Thunderbolt 2: Zmogljivost brez primere

Novi podatkovni vmesnik Thunderbolt 2 podjetja Intel je zaradi izjemne zmogljivosti kot nalašč za hitro povezovanje računalniških sistemov z raznovrstnimi zunanjimi napravami. Ta namreč omogoča prenose podatkov s hitrostjo do 20 gigabitov na sekundo v obe smeri.
Novi Intel Thunderbolt 2 je kot nalašč tako za računalnike kot televizorje ločljivosti Ultra HD!
Novi Intel Thunderbolt 2 je kot nalašč tako za računalnike kot televizorje ločljivosti Ultra HD!

Podjetje Intel je uradno najavilo prihod izjemno zanimivega podatkovnega vmesnika Thunderbolt 2 (razvojna oznaka Falcon Ridge), saj je kot nalašč za hitro povezovanje računalniških sistemov z raznovrstnimi zunanjimi napravami. Medtem ko so kabli in priključki novosti ostali nespremenjeni, druga generacija vmesnika Thunderbolt omogoča prenos podatkov s hitrostjo do 20 gigabitov na sekundo v obe smeri. To pomeni, da je novost kar dvakrat hitrejša od zdajšnjega Thunderbolta, ki je bil skupaj s podjetjem Apple razvit z namenom nadomestitve priključkov, kot so USB, Firewire in drugih.

Podjetje Intel je za zmogljivejši vmesnik Thunderbolt 2 že pred časom pripravilo dva namenska krmilnika (DSL4510 in DSL4410), ki bosta namenjena tako namiznim in prenosnim računalnikom kot računalniškim zaslonom in televizorjem. Inženirji podjetja Intel zatrjujejo, da bo novost mogoče uporabiti celo za prenos slik v ločljivosti 3.840 x 2.160 slikovnih točk (format Ultra HD) v realnem času, kar pomeni, da bi lahko brez težav nadomestil vmesnik HDMI.

Medtem ko se bo proizvodnja namenskih krmilnikov za hitri podatkovni vmesnik Intel Thunderbolt 2 pričela že v drugi polovici letošnjega leta, se bo množična proizvodnja prvih naprav opremljenih z njim po vsej verjetnosti začela v prvi polovici leta 2014. Prve naprave opremljene z drugo generacijo vmesnika Thunderbolt pa bo po vsej verjetnosti ponudilo v prodajo podjetje Apple.


Prijavi napako v članku