Digitalizacija
08.05.2013 11:09

Deli z drugimi:

Share

Instagram z možnostjo samodejnega prepoznavanja obrazov

Priljubljena spletna storitev Instagram je bogatejša za funkcijo oziroma možnost označevanja oseb in predmetov na fotografijah. Nova možnost nadvse poenostavlja iskanje fotografij, saj jih lahko odslej iščemo kar po oznakah oseb, ki so bile »dodane« na posnetke.
Funkcija označevanja oseb in predmetov na fotografijah na Instagramu vas bo zagotovo takoj prevzela!
Funkcija označevanja oseb in predmetov na fotografijah na Instagramu vas bo zagotovo takoj prevzela!

Instagram je med uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov zelo priljubljen, saj gre za mobilno aplikacijo, ki ponuja vrsto posebnih učinkov in filtrov, s pomočjo katerih fotografijam v trenutku dodamo pridih mističnosti in jih enostavno delimo s prijatelji. Priljubljeni program je pred kratkim postal še uporabnejši, saj je bogatejši za funkcijo oziroma možnost označevanja oseb in predmetov na fotografijah. Nova možnost nadvse poenostavlja iskanje fotografij, saj jih lahko odslej iščemo kar po oznakah oseb, ki so bile »dodane« na posnetke.

Medtem ko si je podjetje Facebook pred časom zaradi funkcije samodejnega prepoznavanja obrazov prislužilo kazen s strani evropskih varuhov osebnih podatkov ker je bila ta vsem uporabnikom privzeto vključena, funkcija označevanja na Instagramu v celoti »spoštuje« zasebnost uporabnikov. Oznaka na fotografijah bo namreč vidna šele takrat, ko bodo označene osebe to dovolile oziroma potrdile. Poleg tega imajo označene osebe popoln nadzor nad vsemi fotografijami, na katerih se pojavljajo in lahko po potrebi oznake ostranijo na sila enostaven in hiter način.

Funkcija označevanja fotografij na Instagramu bo seveda prišla v poštev tudi podjetjem oziroma njihovim marketinškim službam, saj jih bodo sledilci lahko odslej lažje našli in uživali v njihovih bolj ali manj posrečenih reklamnih posnetkih. Video predstavitev nove možnosti družbenega omrežja Instagram pa si lahko ogledamo s klikom na povezavo http://goo.gl/2lpA4.


Prijavi napako v članku