Računalništvo, telefonija
15.09.2017 09:45

Deli z drugimi:

Share

Imate spletno trgovino? Poglejte, kako lahko izkoristite Instagram v svoj prid!

Imate spletno trgovino? Poglejte, kako lahko izkoristite Instagram v svoj prid!
Imate spletno trgovino? Poglejte, kako lahko izkoristite Instagram v svoj prid!

Trenutno ob besedi družbeno omrežje najprej pomislimo na Facebook, a v prihodnje bo morda to postal Instagram, ki beleži eksponentno rast uporabnikov. Med Slovenci jih je že 300.000.

Po svetu ima ta priljubljena mobilna aplikacija že več kot 700 milijonov uporabnikov, od tega dnevno kar 400 milijonov aktivnih. Po teh številkah se Instagram uvršča na drugo mesto takoj za Facebookom.

Kot na portalu Shopper’s Mind Slovenija – smind.si piše mag. Manca Korelc, vodja engagementa na Ceneje d.o.o., je posebnost Instagrama ta, da je izrazito estetsko družbeno omrežje, na katerem med brskanjem po feedu srčke najraje delimo lepim fotografijam. Uporablja ga tudi vse več podjetij in vzrok je preprost: če se tam pojavljajo potencialni kupci, je idealno, da se jim pridružimo v komunikaciji s fotografijami in videi.

Če imate svojo spletno trgovino, se vam vsekakor splača ta priljubljen spletni kanal vključiti v strategijo komunikacije na družbenih omrežjih.

Kaj kot spletni trgovec objavljati na Instagramu?

Potencialnim kupcem se boste najlažje približali s fotografijami iz ozadja, s katerimi pokažete kulturo podjetja. Obrazi zaposlenih so namreč najboljši način za grajenje odnosa in zaupanja s sledilci, zato ne bodite sramežljivi in pokažite svojo strast do dela.

Slikovno družbeno omrežje lahko uporabite za:

 • zanimivo predstavitev vaših izdelkov, pri čemer uporabite estetske produktne ali image fotografije,
 • objavo izjav zadovoljnih strank, ki bodo še dodatno okrepile zaupanje,
 • fotografije z dogodkov, ki se jih udeležujete,
 • občasno lahko dodate tudi kakšen citat, ki naj bo povezan z vašim poslom in nikakor eden tistih, ki krožijo po spletu,
 • oglaševanje – Instagram lahko uporabite tudi kot vir obiskovalcev v vašo spletno trgovino.

Kdaj objavljati na Instagramu?

Nujno morate upoštevati eno pravilo, in sicer: objavljanje slik mora biti redno. Če boste objavljali enkrat na dva tedna, bo število sledilcev raslo po polžje počasi, odziv pa bo praktično ničen. Objavite vsaj eno objavo na dva dni, najbolje zjutraj ali zvečer, pojasnjuje Manca Korelc.


6 praktičnih nasvetov za komunikacijo na Instagramu

 • zelo lepe fotografije – Instagram je družbeno omrežje z izrazitim poudarkom na estetiki.
 • enoten stil – Vse fotografije naj bodo v enotnem stilu. Lahko so vse svetle, lahko imajo vse močne barve.
 • jezik besedila – Mnogo uporabnikov komunicira v angleškem jeziku, čeprav so sledilci tudi domači uporabniki Instagrama. Razlog za to je tudi v hashtagih (#), ki jih dodajamo k besedilu.
 • hashtagi – Oznake #, ki jim v slovenščini pravimo tudi ključniki ali lojtre, so oznake, ki so obvezen del vsake objave. Z njimi označimo fotografijo, da jo lahko uporabniki najdejo prek te ključne besede.
 • emoticoni oz. smajliji – Takšni znaki so zelo priljubljeni na Instagramu; uporabljajte jih v vsaki objavi, saj te prikupne sličice povedo več kot besede.
 • linki v objavah – Dobro znana slaba stran Instagrama je ta, da v objave ne moremo dodajati povezav, saj je edini prostor za link opis profila. Če želite v objavo dodati povezavo, v besedilo pripnite svoje uporabniško ime.

Želite več praktičnih nasvetov za spletne trgovce?
PRIJAVITE SE IN PRVI PREJMITE NOVIČKE »


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več