Namizni računalniki
23.11.2014 10:55

Deli z drugimi:

Share

Igričarji pozor! Prihaja Dell Alienware Alpha

Dell Alienware Alpha je miniaturna igralna konzola za velike igričarje!
Dell Alienware Alpha je miniaturna igralna konzola za velike igričarje!

Podjetje Dell je najavilo razpoložljivost svojevrstne igralne konzole Alienware Alpha, ki prinaša prepotrebno svežino na področje računalniških iger. Kupci namreč ob nakupu novosti dobijo tako brezžični igralni plošček Xbox 360 kot izjemno zmogljiv osebni računalnik, ki poganja prirejeni Microsoftov operacijski sistem Windows 8.1. Uporaba slednjega daje podjetju Dell veliko fleksibilnosti pri ponujanju storitev, saj namenski igričarski sistemi (na primer Steam OS) še niso dodelani do te mere, da bi jih bilo mogoče uporabljati tudi za »obigričarske« dejavnosti, kot je na primer deskanje po svetovnem spletu, predvajanje večpredstavnostnih vsebin in podobno.

Igralna konzola Dell Alienware Alpha je onkraj luže na voljo v štirih inačicah, pri čemer je za najšibkejšo potrebno odšteti preračunanih 440 evrov za najzmogljivejšo pa preračunanih 730 evrov. Najšibkejša različica nas vsaj zlahka ne bo pustila na cedilu, saj so jo inženirji opremi z dvojedrnim procesorjem Intel Core i3 4330T frekvence 2,9 gigahercev, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika DDR3, grafično kartico Nvidia GeForce GTX 860M z dvema gigabajtoma grafičnega pomnilnika in trdim diskom s 500 gigabajti prostora. Pri nakupu najzmogljivejše inačice pa bodo igričarji prejeli 4-jedrni Intelov procesor Core i7-4765T, osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in trdi disk skupne kapacitete kar dveh terabajtov.

Pri igralni konzoli Dell Alienware Alpha so na voljo še video izhod HDMI, štirje vmesniki USB 3.0 in hitra brezžična povezava Wi-Fi 802.11ac. Nadvse zanimiva igralna konzola je trenutno naprodaj le onkraj luže, k nam pa naj bi zašla predvidoma v prvi polovici naslednjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Dell računalniki

Prijavi napako v članku