Računalništvo, telefonija
23.03.2018 11:13
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igre za Android bomo lahko preizkusili tudi brez nameščanja

Igre za Android bomo lahko preizkusili tudi brez nameščanja
Igre za Android bomo lahko preizkusili tudi brez nameščanja

Pred časom je Google predstavil možnost Instant, ki uporabnikom androidnih mobilnih naprav omogoča izvajanje aplikacij, ne da bi te predhodno namestili. Ta možnost je zdaj v poskusni fazi še za mobilne igre in je trenutno na voljo le za nekaj naslovov, kmalu pa za prav vse igre, ki so na voljo v trgovini Google Play. S tem bodo uporabniki dobili možnost, da odigrajo začetni del igre ne da bi morali izbrano igro namestiti na svojo napravo. Če nam bo igra všeč, pa jo bomo lahko z enim klikom namestili v celoti.

Mobilne igre, ki so združljive z možnostjo Instant, repoznamo tako, da imajo poleg gumba »Install« oziroma »Namesti« na voljo še gumb »Try now« oziroma »Preizkusi zdaj«. Ta možnost je trenutno na voljo le za omejeno število mobilnih iger, med katerimi najdemo Crossword, Bubble Witch 3 Sage, Clash Royale in druge. Na ta način dejansko lahko preizkusite v živo kar Google prirpavlja za bližnjo prihodnost.

Ker bomo lahko kmalu vse mobilne igre preizkusili brez nameščanja pomeni, da bo celoten postopek hitrejši, saj nam ne bo treba čakati, da se igra prenese in namesti, hkrati pa nam ne bo treba igre odstraniti, če nam ne bo všeč. Ker bo preizkus iger enostavnejši, verjamemo, da bodo s tem pridobili tudi njihovi proizvajalci, saj bodo lahko uporabnike lažje prepričali v nakup oziroma dodatne možnosti znotraj igre. To bo seveda prineslo dodaten dobiček tudi Googlu.


Prijavi napako v članku