Računalništvo, telefonija
26.05.2018 11:12
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung je za igričarje pripravil izjemno presenečenje!

Samsung je za igričarje pripravil izjemno presenečenje!
Samsung je za igričarje pripravil izjemno presenečenje!

Če razpolagate z letošnjim modelom televizorja Samsung QLED TV ali NU8000 LED TV, bo vaša igrišarska izkušnja po posodobitvi strojne kode lahko postala znatno boljša. Posodobitev je že na voljo za modele QLED televizorjev Q6FN, Q7FN, Q8FN in Q9FN in model NU8000. Ti televizorji so sedaj pisani na kožo ljubiteljem iger zaradi tega, ker so ti s posodobitvijo strojne kode dejansko dobili podporo za orodje AMD FreeSync tool.

Tehnologija AMD FreeSync omogoča nemoteno igranje brez trganja in trzanja slike ali zamegljenosti gibanja, saj skrbi za sinhronizacijo števila prikazanih sličic s frekvenco osveževanja slik televizorja. Novost je seveda pisana na kožo tistim lastnikom novejših televizorjev Samsung, ki razpolagajo z ustrezno strojno opremo za igranje iger. Podporo za AMD FreeSync so z nedavno posodobitvijo pridobili Microsoftovi igralni konzoli Xbox One S in One X, ta pa je že privzeto prisotna pri vseh osebnih računalnikih, ki so opremljeni z novejšimi grafičnimi karticami podjetja AMD.

Pri uporabi tehnologije FreeSync pa bomo žal morali pristati na določene kompromise. Ločljivost prikazane slike bo lahko znašala le 1080p, poleg tega pa se bodo lahko pojavile določene težave s svetilnostjo. Po drugi strani pa bo prikaz iger na televizorju precej boljši, kar bo posledično seveda pripomoglo k precej boljši uporabniški izkušnji.


Prijavi napako v članku