Računalništvo, telefonija
18.06.2005 09:56

Deli z drugimi:

Share

IBM-ove poslovne rešitve


Shema delovanja IBM IGS in BCS

IBM je predstavil storitve skupine za poslovno in informacijsko svetovanje (IBM BCS – Business Consulting Services) in skupine za Globalne storitve (IBM IGS – IBM Global Services). Gre za ponudbo storitev, ki jih IBM nudi v Sloveniji in omogočajo učinkovito analizo in preoblikovanje poslovnih procesov, integracijo in optimizacijo informacijske infrastrukture ter zagotavljajo podporo za večjo poslovno vrednost informacijske tehnologije v podjetjih in javni upravi.

IBM-ova skupina za Poslovno in informacijsko svetovanje (BCS) ter skupina za Globalne storitve (IGS) v današnji IBM-ovi strukturi korporacije predstavljata preko 50 odstotkov vseh zaposlenih. Slovenskim podjetjem nudijo rešitve in storitve, ki podpirajo poslovne procese v podjetju in pripomorejo k njihovemu učinkovitejšemu poslovanju. V Sloveniji je bila skupina za storitve zasnovana že leta 1993 in se nenehno razvija ter dopolnjuje nabor rešitev in storitev. Osnovno poslanstvo BCS skupine je svetovanje s področja prenove poslovnih procesov, optimizacije informacijske infrastrukture in celovite vpeljave poslovno informacijskih sistemov v podjetja in javno upravo. Med strokovnjaki v IBM-ovi skupini za Globalne storitve so specialisti za programsko in strojno opremo, IT arhitekti, vodje projektov in prodajniki, katerih cilj je učinkovito integrirati IBM-ov spekter izdelkov in storitev – od strežnikov, strojne in programske opreme do IT podpore in svetovanja – z namenom povečati poslovno vrednost informacijske infrastrukture posameznega podjetja ali poslovnega sistema. IBM Slovenija je v minulih dvanajstih letih uspešno implementiral storitve v mnogih velikih slovenskih podjetjih.

Med uspešno izvedene projekte se uvršča npr. podpora za postavitev in delovanje IT infrastrukture za poslovne aplikacije v farmacevtskem podjetju Lek d. d, ki je bila zasnovana že pred njegovo priključitvijo k skupini Novartis in je tudi ob prehodu na novo poslovno mednarodno poslovanje omogočila neposredno povezovanje Lek-a z z ostalimi poslovnimi centri in partnerji v Evropi.

Celostno rešitev za varnost poslovanja je IBM-ova skupina za Poslovno in informacijsko svetovanje ter skupina za Globalne storitve implementirala v podjetju Etol d. d., kjer so želeli zagotoviti prilagodljivost in hkrati varnost podatkov ter procesov znotraj podjetja. IBM je zagotovil stabilno infrastrukturo, celotno varnostno shemo poslovanja in ustrezno varnost podatkovnih baz, ki jih Etol nujno potrebuje za uspešno poslovanje na konkurenčnem evropskem trgu.

Med novejšimi projekti je IBM nudil rešitve in podporo za optimizacijo IT infrastrukture (konsolidacija strežniškega okolja) v Novi kreditni banki Maribor (NKBM), ki velja za enega izmed največjih storitvenih projektov v Sloveniji.

V Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ) je IBM
sodeloval v projektu prenove omrežja in omrežnih rešitev ter prenove IT infrastrukture.


Prijavi napako v članku