Računalništvo, telefonija
27.06.2011 14:30
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IBM: direktorji informatike bodo rast in inovativnost zagotavljali s poslovno analitiko

Nova raziskava The Essential CIO – Midmarket CIO Study 2011, ki jo je IBM opravil med direktorji informatike (CIO), kaže, da bo ključna strateška tehnološka naložba pri uspešnih srednje velikih podjetjih v prihodnjih petih letih usmerjena v poslovno analitiko in podatkovno rudarjenje. Najhitreje rastoče tehnološko področje za direktorje informatike, kot kaže, postaja računalništvo v oblaku.
Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK
Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

Kar 83 odstotkov direktorjev informatike v srednje velikih organizacijah pravi, da je njihova prednostna naloga na področju tehnoloških naložb poslovna analitika, to je sposobnost izluščiti koristne ugotovitve iz velikih zbirk podatkov različnega izvora. V primerjavi s takšno raziskavo iz leta 2009 se je za 50 odstotkov povečalo število srednje velikih organizacij, ki načrtujejo naložbo v računalništvo v oblaku. Podrobna raziskava, opravljena z razgovori ena na ena, ki je doslej najobsežnejša IBM-ova tovrstna raziskava, ko gre za direktorje informatike v srednje velikih podjetjih, je pokazala na naraščajočo pomembnost vloge informatikov v teh podjetjih.

Raziskava je vzela pod lupo osnovne naloge, ki jih opravlja CIO, ter lastnosti, ki vrhunske direktorje informatike ločijo od drugih. Tako izvršni direktorji (CEO) kot direktorji informatike (CIO) v teh podjetjih so pripravljeni na stalno nestanovitnost. Letos so se med tremi najpomembnejšimi izzivi za direktorje informatike pojavili tehnološki dejavniki in se tako pridružili tržnim in makroekonomskim, ki so jih direktorji informatike navajali že v lanski raziskavi. Podobne izzive je pokazala tudi raziskava, ki jo je IBM opravil pred meseci pri izvršnih direktorjih. Podobno kot njegovi kolegi v večjih podjetjih se CIO v srednje veliki organizaciji sooča z vse kompleksnejšim poslovnim okoljem, ki ga zaznamujejo spremembe in potrebe po večjem razumevanju, vpogledu in pojavnosti. Direktorji informatike vidijo rešitev v obvladovanju tako imenovanih big data, velikanskih količin podatkov, zbranih iz različnih virov, saj lahko tako obenem dobijo vpogled v trg in razširijo odnose s strankami ter partnerji.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IBM SLOVENIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku